Proclamarea canonizarii Mitropolitului Andrei Şaguna

Manifestările religioase prilejuite de acest important eveniment pentru toţi românii transilvăneni şi nu numai, vor avea loc în Catedrala mitropolitană din Sibiu, pe 29 octombrie, informează TRINITAS TV.

Mai multe detalii despre programului evenimentului a oferit Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului: „Este pentru noi un eveniment deosebit care ne antrenează din toate punctele de vedere. Vineri seara este programul pregătitor. La Răşinari se va face ultimul parastas al Mitropolitului Andrei Şaguna, la mormânt. De la Răşinari şi până la Catedrala Mitropolitană va fi o ceremonie deosebită cu participarea preoţilor şi credincioşilor din Sibiu. Dorim ca de la Răşinari să ne întoarcem cu o parte din rămăşiţele mitropolitului la Catedrala din Sibiu, trecând prin anumite locuri care au importanţă pentru personalitatea sa. Se va săvârşi Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană, iar la sfârşitul slujbei se va citi tomosul de canonizare, după care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va rosti un cuvânt de învăţătură, iar la final vom mulţumi şi noi lui Dumnezeu şi celor prin care Dumnezeu a rânduit să avem şi noi un sfânt al nostru”.

Cu acest prilej va fi dusă la Sibiu şi racla cu Cinstitului cap al Sfântului Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât canonizarea Mitropolitului Andrei Şaguna în şedinţa de lucru din 21 iulie a acestui an, cu data de prăznuire a Sfântului Ierarh la 30 noiembrie.

sursa: basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Sep 22, 2011
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei