Profesorul Martin Tamcke a vorbit studentilor de la Sibiu

Profesorul german este un teolog cunoscut în toată lumea pentru preocupările sale de cercetare a istoriei creştinismului din Orient, dar şi pentru implicarea sa activă, ca şi consultant al Guvernului Germaniei pe problemele interreligioase din Siria, în aplanarea conflictelor violente dintre musulmanii şi creştinii din ţări precum Siria, Arabia Saudită, Qatar sau Yemen. Două dintre lucrările sale cu privire la creştinismul din această parte a lumii au fost traduse şi în limba română, iar în cursul acestui an, la Editura Andreiana, va fi tradusă şi cartea “Creştinii din Tur Abdin” a profesorului german. Martin Tamcke este un apropiat al Bisericii Ortodoxe, fiind implicat şi în relaţiile ecumenice dintre Bisericile Luterane şi cele de tradiţie răsăriteană.

Studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu au participat în număr mare la cursul susţinut de profesorul Martin Tamcke,

Moderatorul întâlnirii a fost pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc, cu ajutorul căruia studenţii au beneficiat de traducere expunerii şi de comunicarea întrebărilor şi comentariilor.

Cursul susţinut la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu face parte dintr-un program de colaborare între universităţile din Sibiu, respectiv Goettingen. Martin Tamcke este familiarizat cu mediul academic sibian, datorită vizitelor academice periodice efectuate în cetatea transilvană. (Sursa: mitropolia-ardealului.ro)


sursa: doxologia.ro
Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Apr 3, 2014
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei