Profesorul Read Schuchardt in dialog cu studentii teologi

Untitled

Profesorul american Read Schuchardt de la Wheaton College din Illinois a sustinut ieri seara, 14 iunie 2016, o conferinta la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. Tema dezbatuta a fost De la icoana la logo: Simbolistica religioasa medievala versus iconografia capitalista contemporana, informeaza TRINITAS TV.

Read Schuchardt le-a precizat tinerilor: Cu cat este mai prezenta tehnologia, cu atat cultura devine mai laica. Asa ca ecologistii media sunt interesati de modul cum tinerii pot folosi media in loc sa fie folositi de aceasta .

Prezentarea profesorului Schuchardt a inclus o adevarata lectie despre simbolistica si a aratat puterea simbolului in lumea contemporana dominata de marketing si consumerism. Din aceasta perspectiva, el a subliniat diferenta dintre icoana si logo.

Pentru un credincios, pentru un crestin, icoana este o fereastra catre o spiritualitate reala, iar diferenta dintre aceasta si un logo, este faptul ca logo-ul imita icoana. Aceasta insa este o fereastra catre profitul multinationalelor. Pe scurt, este un truc.

De asemenea, profesorul a apreciat ca Biserica trebuie sa evidentieze mai mult viata in parohie, dar si viata in familie.

Trebuie pur si simplu sa spunem o poveste mai buna. Biserica trebuie sa se straduiasca sa arate viata in parohie si viata in familie intr-un mod mult mai atragator in aceasta lume a marketingului si publicitatii.

In partea a doua a conferintei, studentii au intrat intr-un dialog interactiv cu profesorul american. Au aflat astfel despre implicatiile tehnologiei in viata personala si comunitara, despre riscurile comunicarii excesive in spatiul virtual, dar si despre modul in care pot aborda cu discernamant avantajele acestui tip de comunicare.

https://www.youtube.com/watch?v=wxNCKlypvUg

The post Profesorul Read Schuchardt in dialog cu studentii teologi appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 15, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei