Sarbatoarea fiilor satului in satul clujean Huta

CSC_1691

In Duminica a VII-a dupa Pasti, 12 iunie 2016, cinci ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurati de un sobor de preoti si diaconi, au oficiat Sfanta Liturghie in biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel din satul clujean, Huta, comuna Chiuiesti, informeaza Radio Renasterea.

Satul Huta din comuna clujeana Chiuiesti a imbracat duminica 12 iunie 2016, haine de sarbatoare. Aici a avut loc cea de-a treia editie a Sarbatorii fiilor satului , prilej cu care, la invitatia Preasfintitului Parinte Gurie, Episcopul Devei si al Hunedoarei, fiu al satului, si cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, s-au aflat mai multi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane. Cu acest prilej, Sfanta Liturghie a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, Preasfintitul Parinte Andrei, Episcopul Covasnei si Harghitei, Preasfintitul Parinte  Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, Preasfintitul Parinte Siluan, Episcopul romanilor ortodocsi din Ungaria, si Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.

In cuvantul de invatatura, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si al Strehaiei, le-a vorbit celor prezenti despre lupta cea buna pe care trebuie sa o ducem in aceasta lume, fiecare pas din viata noastra trebuind sa fie orientat spre mantuirea sufletului si dobandirea bucuriei celei vesnice in Imparatia lui Dumnezeu. De asemenea, Preasfintia Sa i-a indemnat pe credinciosi sa ramana la fel de apropiati Bisericii lui Hristos si sa tina cu tarie la valorile morale si traditionale ale poporului nostru dreptcredincios roman.

Dupa Sfanta Liturghie, soborul de ierarhi, preoti si diaconi au oficiat slujba parastasului pentru ctitorii, ostenitorii, slujitorii si credinciosii parohiei Huta care au trecut la cele vesnice.

La final, Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si al Hunedoarei, a multumit tuturor ierarhilor prezenti pentru impreuna slujire, Inaltpreasfintitului Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, pentru binecuvantarea acordata spre a se savarsi Sfanta Liturghie arhiereasca in satul Huta, celor care s-au implicat in organizarea evenimentului festiv si tuturor celor prezenti la bucuria comunitatii, indemnandu-i sa tina faclia sufletelor lor aprinsa spre implinirea poruncilor lui Dumnezeu si dobandirea Imparatiei Cerurilor.

2

 

The post „Sarbatoarea fiilor satului” in satul clujean Huta appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 13, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei