Sarbatorile Eminescu la Drobeta Turnu Severin

Manifestarea a început printr-un cuvânt de primire din partea doamnei Raluca Graf,  managerul Bibliotecii judeţene şi a continuat cu o primă evocare literară a creaţiei eminesciene, susţinută de elevii clasei a 5-a A de la Şcoala Gimnazială nr. 3, care au abordat tema naturii în opera marelui poet.  Apoi s-au făcut remarcate  şi alte prezentări artistice şi poetice din partea elevilor de la Şcoala nr.7 „Teodor Costescu”, Colegiul Tehnic „Lorin Sălăgean”, precum şi Şcoala Gimnazială nr.5.

În final, domnul Dan Şalapa a subliniat încă odată, pentru copii prezenţi la manifestare, importanţa cărţilor în viaţa lor: „Reiterăm invitaţia de a veni la bibliotecă. Este una din marile şanse ale fiecăruia dintre noi. Dincolo de fascinaţia internetului, a lumii virtuale, fascinaţia cărţii rămâne mereu. Aici aveţi posibilitatea să îi cunoaşteţi pe toţi şi să vă cunoaşteţi pe voi înşivă mult mai bine decât vă cunoaşteţi prin intermediul monitorului; şi el bun, dar şi aici puteţi să faceţi paşi importanţi în viaţa dumneavoastră.”

La invitatia Bibliotecii judeţene, din partea Episcopiei Severinului şi Strehaiei a fost prezentă o delegaţie a sectorului cultural, formată din Pr.Zaharia Petrişor, Pr.Văcariu Viorel şi Zorilă Cătălin, inspectori în cadrul sectorului.

(Sursa: episcopiaseverinului.ro)


sursa: doxologia.ro
Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jan 11, 2014
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei