Sfantul Mucenic Antim al Nicomidiei a fost cinstit la Galati

IMG_2627

Biserica din cartierele galatene Micro 13 B si Micro 38 a imbracat sambata, 3 septembrie 2016, haina de sarbatoare la cinstirea principalului ocrotitor spiritual, Sfantul Sfintit Mucenic Antim, Episcopul Nicomidiei.

Sarbatoarea a inceput in ajun cu Slujba  Privegherii si a continuat a doua zi prin savarsirea Sfintei Liturghii de catre un sobor de preoti din municipiul Galati, dupa cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar si mass-media.

Numerosi credinciosi din parohie au participat la Sfanta Liturghie, iar familiile tinere, la momentul liturgic cuvenit, au adus copiii pentru a fi impartasiti cu Sfintele Taine.

La finalul Sfintei Liturghii, a fost oficiata slujba parastasului pentru vrednicii de pomenire Arhiepiscop Antim Nica al Dunarii de Jos (1975-1994) si Patriarhul Teoctist (1986-2007) pentru toti ctitorii si donatorii sfantului locas, adormiti intru Domnul, dar si romanii decedati in cutremurul din Italia.

Evenimentul s-a incheiat cu traditionala agapa frateasca, toti credinciosii prezenti primind pachete cu hrana si daruri de suflet.

De remarcat este si faptul ca aceasta parohie este singura din tara care il are ocrotitor pe Sf. Mc. Antim, martir la anul 303, in timpul domniei imparatului roman Maximilian.

[gallery link="file" ids="141979,141980,141981"]

The post Sfantul Mucenic Antim al Nicomidiei a fost cinstit la Galati appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Sep 3, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei