Sfintire de paraclis si casa parohiala in parohia Margineni 2

Înalt Preasfinţitul Teofan s-a aflat în după-amiaza zilei de duminică, 21 octombrie 2012, în mijlocul parohiei „Buna Vestire“ - Mărgineni 2, unde, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a sfinţit paraclisul şi casa parohială, construite în doar câteva luni. După slujba de sfinţire, pr. Valentin Tofan, protopop al Protoieriei Piatra Neamţ, a rostit un cuvânt de mulţumire adresat Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, după care a urmat cuvântul părintelui paroh Daniel Voicu.

„Mulţumesc şi în aceste momente Bunului Dumnezeu că în acea nefericită noapte de aprilie, când a fost incendiul, nu s-au întâmplat lucruri şi mai grave, iar în această zi ne-a adunat pe toţi aici, la casa Lui, cu gând de rugăciune şi laudă. Mulţumesc şi Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan pentru grija pe care ne-a purtat-o şi pentru faptul că, imediat după momentul de cumpănă, a luat legătura cu mine şi m-a îmbărbătat. În final, vreau să rostesc în faţa tuturor faptul că mă mândresc cu mărginenii mei, care m-au impresionat prin unitatea şi mobilizarea de care au dat dovadă. Dacă vom fi cu toţii uniţi în rugăciune, în post şi în Sfânta Liturghie şi având un ierarh care mijloceşte în rugăciune către Dumnezeu, vom duce la bun sfârşit şi construirea bisericii pe care ne-o dorim atât de mult“, a mărturisit părintele paroh.

În cuvântul de învăţătură rostit în faţa credincioşilor din Mărgineni, IPS Teofan a subliniat rostul necazurilor şi a suferinţelor: „Ceea ce a părut la un moment dat a fi un dezastru, un lucru greu de depăşit, s-a transformat în oportunitate pentru a reface lucrurile mai frumos şi mai trainic. Necazurile, a căror taină o ştie doar Dumnezeu, au uneori darul de a uni oamenii în credinţă şi dragoste unii faţă de alţii, prin purtarea crucii şi a durerii aproapelui. Mulţumesc lui Dumnezeu pentru desăvârşirea lucrărilor din această parohie şi mă rog ca momentul greu prin care a trecut părintele să nu lase urme în fiinţa lui şi a membrilor familiei lui“.

La sfârşitul slujbei, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei l-a hirotesit în iconom stavrofor pe pr. paroh Daniel Voicu, după care a citit o rugăciune de dezlegare. Sărbătoarea parohiei din Mărgineni s-a încheiat cu o agapă.


sursa: doxologia.ro
Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Oct 22, 2012
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei