Sfintirea bisericii parohiei ortodoxe romane din Aschaffenburg, Germania

2

Inaltpreasfintitul Parinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Roman al Germaniei, Europei Centrale si de Nord, impreuna cu un sobor de ierarhi, a oficiat duminica, 12 iunie 2016, slujba de sfintire a bisericii parohiei Parohia Intampinarea Domnului – Aschaffenburg, Germania, informeaza site-ul oficial al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Germaniei, Europei Centrale si de Nord.

12iuniesfintiresfaptoma5In ziua de 12 iunie 2016 credinciosii romani din Parohia Intampinarea Domnului – Aschaffenburg alaturi de pastorul lor, Preacuviosul Parinte Protosinghel Ghelasie Pacurar, au avut bucuria de a participa la slujba solemna de sfintire a bisericii cu hramurile Intampinarea Domnului si Sf. Mucenita Ecaterina . Slujba a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Serafim, impreuna cu Inaltpreasfintitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului si Inaltpreasfintitul Parinte Sofian Brasoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Germaniei, Austriei si Luxemburgului.

Dupa slujba de sfintire, Ierarhii prezenti au savarsit Sfanta Liturghie pe o esplanada special amenajata langa lacasul de cult. La slujba au participat numerosi preoti si credinciosi din Germania si Romania, precum si oficialitati locale.

Cuvantul de invatatura a fost rostit de catre IPS Teodosie, care pornind de la importanta cinstirii Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic si de la importanta cunoasterii dreptei credinte, a indemnat pe credinciosi sa isi marturiseasca credinta ortodoxa oriunde se gasesc, in primul rand dand dovada de dragoste crestina pentru toti cei din jur.

Corul bizantin Evloghia din Bucuresti, condus de Pr. Marius Militaru, a dat raspunsurile liturgice la strana.

La eveniment a fost prezent si primarul orasului Aschaffenburg, Excelenta Sa, domnul Klaus Herzog, cel care a facilitat primirea de catre comunitatea romaneasca a bisericii Spitalului din Aschaffenburg, pe perioada nedeterminata. De asemenea, au asistat si reprezentanti ai Bisericii Catolice din oras.

In semn de apreciere pentru activitatea desfasurata, Inaltpreasfintitul Parinte Serafim i-a acordat Pr. Protosinghel Ghelasie Pacurar, din partea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, ordinul Sfantul Ioan Gura de Aur .

Cuvantul Preafericitului Parinte Daniel, adresat cu acest prilej, a fost citit de catre Preasfintitul Parinte Sofian.

In cuvantul sau, Inaltpreasfintitul Parinte Serafim a laudat devotamentul parintelui Ghelasie pentru comunitatea din Aschaffenburg si Würzburg si a aratat aprecierea de care acesta se bucura atat in randul credinciosilor de acolo, cat si in randul numerosilor fii duhovnicesti pe care sfintia sa ii are, printre care si slujitori ai altarelor.

Pentru implicarea sa in ajutorarea credinciosilor romani si prezenta in multe randuri in sanul comunitatii, primarul orasului Aschaffenburg, Excelenta Sa Dl. Klaus Herzog a fost decorat de catre Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Serafim cu Ordinul Sfintii Martiri Brancoveni , cea mai inalta distinctie a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Germaniei, Austriei si Luxemburgului. De asemenea, Inaltpreasfintia Sa a acordat gramate de ctitori si binefacatori credinciosilor, fii ai parohiei sau din alte parohii, care au sustinut actiunea de renovare, pictare si inzestrare a bisericii cu toate cele necesare potrivit canoanelor ortodoxe.

***

Lacasul de cult a fost zidit intre anii 1847-1848 in stil romanic clasic pentru spitalul din Aschaffenburg, arhitect fiind Wolfgang Streiter. Din anul 1996 aici se savarsesc sfintele slujbe ale Parohiei Ortodoxe Romane. Intre anii 2014-2016 cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Mitropolit Serafim al Germaniei, Europei Centrale si de Nord, sub coordonarea preotului paroh protosinghel drd. Ghelasie Pacurar si prin jertfelnicia credinciosilor s-a realizat pictura bisericii, reconditionarea pardoselii originale, montarea iconostasului, a stranelor si a candelabrelor. Pictura a fost realizata in tehnica al seco de catre pictorii Daniel Nicolaiciuc, Silviu Ungureanu si George Vatamaniuc .

12iuniesfintiresfaptoma7

 

 

 

The post Sfintirea bisericii parohiei ortodoxe romane din Aschaffenburg, Germania appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 15, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei