Slujba Arhiereasca la Resita

resita govandari3

In Duminica a VII-a dupa Pasti inchinata Sfintilor Parinti Parinti de la Sinodul I Ecumenic, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, s-a aflat in mijlocul preotilor si a credinciosilor din municipiul Resita, dupa cum ne-a precizat Darius Herea.

Cu acest prilej, ierarhul a binecuvantat lucrarile executate la exteriorul bisericii din cartierul resitean Govandari cu hramurile Schimbarea la Fata si Sf. Ioan Gura de Aur, precum si icoanele noi de pe catapeteasma si pictura din Sfantul Altar. In continuare, Chiriarhul a savarsit Sfanta Liturghie.

La final, ierarhul i-a conferit domnului Ioan Crina, viceprimar cu atributii de primar al municipiului Resita, ordinul eparhial Crucea Episcop Elie Miron Cristea pentru mireni, iar tuturor celor care s-au implicat in procesul de renovare si infrumusetare le-a oferit Diploma de excelenta Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul. In continuare, un grup de copii si tineri din cadrul parohiei au prezentat un recital de pricesne.

In cuvantul rostit Preasfintia Sa a apreciat lucrarile efectuate la aceasta biserica.

In aceasta duminica binecuvantata, aflata intre cele doua mari praznice, Inaltarea Domnului la cer si Pogorarea Sfantului Duh, ne aflam in cetatea Resitei pentru a binecuvanta lucrarile exterioare efectuate la aceasta biserica si pentru a binecuvanta iconostasul sau catapeteasma, dar si icoanele care s-au pictat in Sfantul Altar. Este o sarbatoare pentru aceasta parohie si pentru municipiul Resita, dar si pentru episcopia noastra, a Caransebesului, deoarece aceasta catedrala a Resitei s-a tarnosit in 13 noiembrie 2011. Atunci, au fost prezenti patru ierarhi si un numar insemnat de preoti, diaconi si foarte multi credinciosi. Dupa aproape cinci ani, aceasta biserica cu hramul Schimbarea la fata a Mantuitorului si Sfantul Ioan Gura de Aur se innoieste permanent si se imbraca in vesmantul picturii. S-a innoit in exterior, aratand ca o mireasa pregatita pentru intampinarea Mirelui ceresc, Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, iar in interior, se invesmanteaza, se impodobeste cu o preafrumoasa pictura. Catapeteasma, iconostasul este finalizat si astazi a fost binecuvantat, iar in altar avem deja icoanele Sfintilor Ierarhi pictate si Maica Domnului pe semicalota altarului, a precizat Preasfintitul Parinte Lucian.

Construirea Bisericii Schimbarea la Fata a inceput in anul 1999, lacasul de cult fiind tarnosit in 13 noiembrie 2011. Biserica din cel mai mare cartier al Resitei, Govandari, mai poarta si hramul Sfantul Ioan Gura de Aur.

[gallery link="file" ids="135206,135207,135208"]

The post Slujba Arhiereasca la Resita appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 13, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei