Slujba Privegherii la hramul Manastirii Neamt

Hramul Mănăstirii Neamț a debutat aseară cu slujba Privegherii, care a avut loc pe un podium special amenajat în incinta mănăstirii.

Slujba Privegherii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în prezența Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a Preasfințitului Corneliu, Episcopul Hușilor și a Preasfinţitului  Emilian Lovişteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cuvântul de învăţătură adresat pelerinilor prezenţi la slujbă, ÎPS Pimen a vorbit despre importanța praznicului Înălțării Domnului în viața creștină, dar și despre serbarea hramului Mănăstirii Neamț. „Mare este sărbătoarea de astăzi, când Mântuitorul Hristos S-a înălțat cu Trupul înviat la Ceruri pentru a sta și cu firea omenească de-a dreapta lui Dumnezeu Tatăl. De câtă cinste s-a învrednicit firea noastră omenească și câtă cinste are omul, care este chipul lui Dumnezeu. Acest praznic ne reamintește de calea pe care trebuie să o urmăm și anume smerenia, păstrarea dreptei credințe și moartea cu gândul la Înviere și la viața cea veșnică. Calea creștină este plină de necazuri, pe care trebuie însă să le vedem ca pe niște binecuvântări și să ne bucurăm, întocmai cum ne învață Mântuitorul pe Muntele Fericirilor. Numele de  creștin este cel mai frumos nume, iar viața de sfințenie este cea mai înaltă treaptă a vredniciei omului. Dumnezeu a rânduit numeroase prilejuri pentru a ne bucura de El, numeroase momente deosebite în viața Bisericii și numeroase locuri binecuvânate, locuri printre care se numără și Mănăstirea Neamț, care are o încărcătură duhovnicească aparte, prin viețuirea monahilor de aici și prin venirea pelerinilor. Aici, la Mănăstirea Neamț, această vatră a credinței noastre ortodoxe, putem trăi mai ușor conștiința unității în credință și în faptele cele bune”, a spus ÎPS Pimen. Pelerinii prezenți la hramul Mănăstirii Neamț vor participa astăzi la slujbele Aghezmei, a Sfintei Liturghii şi a Parastasului pentru eroi.


sursa: doxologia.ro
Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: May 24, 2012
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei