Slujire arhiereasca la parohia Valea lui Soare, prot. Oltenita

11-16-sf_evanghelist_matei

Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a resfintit duminica, 10 iulie 2016, biserica parohiei Valea lui Soare din Protopopiatul Oltenita. Dupa slujba de sfintire, Preasfintia Sa a oficiat Sfanta Liturghie inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, informeaza site-ul oficial al Eparhiei.

Din soborul slujitor au facut parte si:  preacuviosul parinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii parinti consilieri Daniel Demisca, Nicusor – Silviu Dascalu si Marius Gabriel Purcarea, preacucernicul parintele protopop Marian Necula, preoti si diaconi.

In cuvantul de invatatura Preasfintia Sa a explicat pericopa evanghelica a zile si a vorbit despre indemnul pe care Mantuitorul ni-L face in Predica de pe Munte de a ne aduna comoara in Cer, de a-i sluji lui Dumnezeu si de a ne feri de lucrarea lui Mamona, duhul lumii in care traim si de a avea nadejde in pronia lui Dumnezeu, Cel ce are grija de cununa Creatiei Sale.

Totodata, Preasfintia Sa i-a indemnat pe credinciosi si pe preotul paroh sa depuna eforturile cuvenite pentru repictarea lacasului de cult si de a marturisi zilnic darurile pe care le primesc de la Dumnezeu.

La final, Preasfintia Sa, impreuna cu soborul de slujitori, a oficiat Slujba Parastasului pentru fericitii ctitori, slujitori si binefacatori ai bisericii, trecuti la Domnul.

2

 

The post Slujire arhiereasca la parohia Valea lui Soare, prot. Oltenita appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jul 10, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare