Tabara nationala Traditie si noutate la Sambata de Sus

2

In contextul Anului omagial al educatiei religioase a tineretului crestin-ortodox, in cadrul Patriarhiei Romane se desfasoara programul national de tabere de vara Traditie si noutate, informeaza site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, in perioada 11-16 iulie 2016, se desfasoara la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, judetul Brasov, prima tabara Traditie si noutate , informeaza site-ul oficial al Eparhiei.

Prin intermediul unui program de tabere organizat de Biserica, tinerii vor avea sansa de a se cunoaste mai bine, de a afla care le sunt capacitatile, ce le place si ce ar dori sa realizeze. Astfel, vor fi constienti de mostenirea culturala si de bogatia traditiilor specifice spatiului Ortodoxiei romanesti. Datorita faptului ca acest proces de autocunoastere, dezvoltare si cunoastere interpersonala se realizeaza cu sprijinul si sub indrumarea Bisericii, tinerii vor intelege importanta si rolul Bisericii in viata cotidiana.

Obiectivele specifice ale acestui program de tabere sunt:

  1. Familiarizarea tinerilor cu specificul fiecarei zone a Romaniei;
  2. Crearea, la nivel national a unei retele de tineri care sa poata sa fie implicati in coordonarea activitatilor de voluntariat in eparhiile din care provin;
  3. Crearea unui spatiu special pentru tineri, in care acestia sa invete sa interactioneze si sa se dezvolte armonios;
  4. Promovarea responsabilitatii speciale in randul tinerilor;
  5. Oferirea unei alternative la metodele de petrecerea timpului liber pe care societatea contemporana le promoveaza;
  6. Oferirea unui cadru proprice dezvoltarii personale a tinerilor – ca membrii ai Bisericii;
  7. Formarea, in fiecare eparhie, a unei echipe de tineri care sa detine cunostintele necesare pentru a dezvolta programe de tineret sub indrumarea centrului eparhial din care provin.

Tabara traditie si noutate a inceput cu activitati de cunoastere, cunoasterea obiectivelor taberei, stabilirea unor reguli de convietuire pentru grup. Dupa rugaciunea de seara, activitatile taberi s-au incheiat cu o seara interculturala sustinuta de cei 4 voluntari intenationali veniti din Hong Kong (China) respectiv Ada si Nick, Selessta din Yogyakarta (Indonezia) si Marina din Natal (Brazilia).

Programul este unul complex coordonat de echipa de formatori ai Arhiepiscopiei Sibiului departamentul de tineret, care ii va provoca pe tinerii participanti in sesiunele de formare pe managementul activitatilor de tineret, marketing, leadership, activitati de educatie nonformala, s.a.

 

The post Tabara nationala Traditie si noutate la Sambata de Sus appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jul 13, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei