Trei zile de sarbatoare la Manastirea Floresti, in cinstea Sfantului Onufrie

5-5

In jur de 100 de credinciosi din zona Tauti-Floresti, Cluj, Maramures, Baia Mare au participat sambata seara, in ajunul praznicului Sfantului Onufrie, la Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului la slujba Privegherii si Sfanta Liturghie, oficiate de parinti stareti de la manastirile din Eparhie. Raspunsurile la slujba au fost date de Grupul Psaltic Sfantul Ioan Damaschin din Cluj-Napoca, condus de prof. Sorin Albu, informeaza site-ul oficial al Mitropoliei Clujului.

Evenimentele speciale dedicate hramului au continuat si duminica, in ziua de pomenire a Sfantului Onufrie, de la ora 9:00 cu Acatistul Sfantului si de la 10:00 cu Sfanta Liturghie, oficiata pe altarul de vara de un sobor de 8 preoti, condus de Parintele Liviu Vidican, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Raspunsurile la Liturghie au fost date de Corul Teofilos din Turda, condus de Parintele Sebastian Zahan.

In prezent, doua din cele patru case ale proiectului sunt finalizate si pregatite pentru a primi copiii.

Pentru a se strange fondurile necesare pentru celelalte doua case Asociatia Filantropica Sfantul Onufrie a organizat duminica seara in muzeul Mitropoliei Clujului prezentarea cartii Iisus Mantuitorul de Petru Dulfu, editata prima data in 1926. Volumul a fost reeditat in vederea sustinerii proiectului Toti copiii au nevoie de iubire, inceput in urma cu trei ani in beneficiul Asezamantului pentru copii Sfantul Onufrie din Floresti. Prezentarea volumului a inceput in jurul orei 20:00 in spatiul muzeal de la subsolul Catedralei ortodoxe din centrul Clujului, iar la eveniment au participat oameni de cultura din oras, profesori, consilieri de la Centrul Eparhial si multi clujeni iubitori de cultura, alaturi de Mitropolitul Clujului, care a binecuvantat proiectul.

Luni seara, obstea manastirii si comunitatea ce s-a implicat in ridicarea centrului au avut bucuria de a primi vizita Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Andrei care a oficiat de la ora 17:00 o slujba de binecuvantare a asezamantului.

The post Trei zile de sarbatoare la Manastirea Floresti, in cinstea Sfantului Onufrie appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 14, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei