Tudor Gheorghe a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Craiova

Printre invitaţii care au luat loc la prezidiul manifestării s-a numărat şi Înalt Preasfinţitul Părinte Acad. Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei.

„Am primit multe distincţii, dar aceasta le întrece pe toate, dintr-un motiv românesc şi oltenesc deopotrivă. Domnule, când îţi dau ai tăi o asemenea distincţie e lucru mare. Să te recunoască ai tăi e cea mai superbă întâmplare pe care o poţi trăi. Nu vă voi dezamăgi niciodată!“, a mărturisit maestrul de la tribuna Sălii Albastre a Universităţii din Craiova.  

Titlul i-a fost acordat de Senatul instituţiei de învăţământ superior şi i-a fost înmânat de rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Ion Vladimirescu. Directorul Filarmonicii „Oltenia“, Gabriel Marciu, a citit un frumos “Laudatio”, ca dovadă de apreciere a lucrurilor pe care Tudor Gheorghe le-a făcut de-a lungul vieţii şi continuă să le facă. „Tudor Gheorghe este expresia vie a adevăratei rezistenţe. A rezistenţei prin cultură. Este arhitectul-maestru al unui univers profund uman, în care armonia şi frumuseţea sunt rezultatul unor căutări continue, neobosite, în care singura lege este aceea a emoţiei împărtăşite“, a spus Gabriel Marciu. Întâlnirea, încărcată de emoţie, s-a încheiat cu un scurt moment muzical al violonistului Vlad Stănculeasa, care a oferit auditoriului sunetele viorii ce i-a aparţinut, odată, lui George Enescu.

sursa: mitropoliaolteniei.ro
 

Află cum poți prelua titlurile din Doxologia
în saitul sau blogul personal!

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 264

Id: 19050

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei