Un nou asezamant social-filantropic in localitatea Marasti, jud.Bacau

bacau 2

Inaltpreasfintitul Parinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului, a fost prezent  marti, 16 august 2016,  in Parohia Marasti, Protopopiatul Bacau. In ziua pomenirii Sfintilor Martiri Brancoveni si a Sfantului Cuvios Iosif de la Varatec, Inaltpreasfintia Sa a oficiat Sfanta Liturghie, dupa care a sfintit asezamantul social-filantropic ce a fost construit in filia Brad a parohiei bacaoane. Noua constructie va intregii ansamblul ecleziastic al Bisericii Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, noteaza site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

In cuvantul rostit, ierarhul  a vorbit despre importanta pastrarii dreptei credinte si despre candela rugaciunii.

 Copiii ne dau elanul de a ne angaja in apararea valorilor sfintei noastre Ortodoxii, pentru ca aceasta ne va defini si structura ca neam, ca popor cu sorginte apostolica. Asa cum se stie, intre programele noastre eparhiale, alaturi de cele prin care sustinem copiii care merg la scoala, se afla si acela de a avea o biserica in fiecare catun, in fiecare sat. Știm ca multi dintre fiii eparhiei noastre au plecat in Occident, dar nu trebuie sa uite niciodata ca aici sunt mormintele mosilor si stramosilor nostri, iar noi, cei care ramanem, trebuie sa mentinem candela aprinsa la capataiul inaintasilor. Avem nadejdea ca Dumnezeu se va recunoaste in jertfa noastra pentru apararea valorilor crestine si culturale care structureaza identitatea noastra. Fie ca Preasfanta Treime sa ne ocroteasca, pentru a birui si a strabate labirintul acestei lumi din ce in ce mai secularizata, a marturisit Inaltpreasfintia Sa.

La final, credinciosii au primit distinctii de vrednicie, iar preotul paroh Ionut Avram a fost hirotesit iconom.

[gallery link="file" ids="140535,140536,140537"]

The post Un nou asezamant social-filantropic in localitatea Marasti, jud.Bacau appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Aug 19, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei