Vizita frațeasca a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei in Episcopia Slatinei și Romanaților

Din soborul de ierarhi au mai făcut parte Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Alături de cei opt ierarhi au slujit mai mulți preoți și diaconi, în prezeanța a numeroși credincioși.

După încheierea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Sebastian i-a dus pe ierarhii invitați într-o vizită de documentare la Romula-Reșca, Mănăstirea Hotărani și la Complexul Muzeal Stoicănești.

Sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni s-a încheiat în Episcopia Slatinei cu o sesiune de comunicări, un concert de muzică și un program artistic la Teatrul Național din Caracal.

Sfântul Constantin Brâncoveanu a fost martirizat de turci, în ziua de 15 August 1714, când domnitorul împlinea 60 de ani, împreună cu cei patru fii ai săi și cu sfetnicul Ianache, refuzând propunerea sultanului de a trece la mahomedanism. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a canonizat pe Sfinții Brâncoveni în anul 1992.

Sfântul Constantin Brâncoveanu este patronul Episcopiei Slatinei și Romanaților, iar Mănăstirea Brâncoveni, situată la 20 km sud-vest de Slatina, la sud de Piatra Olt, în zona şoselei Slatina-Caracal, şi la 6 km de halta Pârşcoveni, de pe linia ferată Piatra Olt-Caracal,care datează dinaintea veaclului al XV-lea, îl are printre ctitori pe voievodul martir. (N.H.)

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).