Zeci de mii de oameni la pelerinajul de la Nicula

De la cei mai tineri, copii sub 5 ani, până la cei mai vârstnici, oamenii au urcat pe jos 3 kilometri, de jos, din sat, după care au stat ore în şir la rând aşteptând să ajungă la icoană.

Ei au participat la Sfânta Liturghie, au primit cuvinte de învăţătură de la pr. arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, la amiază, după Taina Sfântului Maslu le-a vorbit pr. Aurel Mureşan, protopop de Gherla, iar seara au luat parte la slujba Vecerniei şi Litiei, oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, Preasfinţitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului şi Preasfinţitul Vasile Someşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului. Din sobor au făcut parte pr. exarh Dumitru Cobzaru, părintele stareţ Andrei Coroian, prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Valer Bel, părintele protopop de Gherla Aurel Mureşan, părintele protopop Ioan Morar, consilierul pe probleme de protocol al eparhiei, arhid. Claudiu Grama. Răspunsurile au fost date de un grup de studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

La final, Preasfinţitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, le-a adresat miilor de pelerini veniţi la Nicula în aceste zile, câteva cuvinte pentru suflet.

Slujbele au continuat, începând cu ora 22.00, cu Utrenia şi Prohodul Maicii Domnului, după ce la ora 21.30 a fost scoasă Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi aşezată pe altarul de vară.

sursa: radiorenasterea.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Aug 18, 2011
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei