Actiune sociala la Biserica Olari din Capitala
Biserica Olari din Bucuresti împreuna cu Centrul Social Educational ADORNO organizeaza, cu prilejul zilei de Pomenire a Mortilor – Mosii de Iarna, sâmbata, 22 februarie 2014, actiunea sociala „Daruind vei dobândi”, editia a 13-a.Cu aceasta ocazie, vor fi oferite de catre credinciosi, ca semn de pomenire pentru toti cei adormiti în dreapta credinta, alimente si alte produse unui numar de 50 de copii din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2, precum si unor familii sarace, aflate în grija Bisericii Olari."Îndemnam, pe aceasta cale, pe toti cei care doresc sa ofere produsele prin intermediul Bisericii Olari, sa aduca darurile la sfântul altar, ambalate cat mai compact, sigilate si în termenul de garantie, evitându-se felierea sau portionarea alimentelor.Proiectul „Învata si vei deveni!”Tot cu acest prilej, dorim sa anuntam continuarea Proiectul „Învata si vei deveni!”, implementat de Biserica Olari în parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2 si cu sprijinul companiei Euroconstruct, în luna martie a anului trecut, având ca beneficiari un numar de 50 de copii din cadrul DGASPC", ne-a declarat Pr. Paroh Dr. Mihai Iordache. Proiectul se desfasoara pe 8 linii de activitate:
  1. Şedinte stomatologie
  2. Şedinte oftalmologie
  3. Clubul de lectura: Povestitorul (8 povestitori diferiti) istoriseste copiilor povestea preferata, în prima runda de sesiuni, iar în runda a doua, folosindu-se de recuzita speciala domeniului de activitate, ilustreaza o scena din poveste, în colaborare cu participantii la proiect. Povestea trebuie sa fie marcanta pentru povestitor si pusa în scena astfel încât sa insufle copiilor dorinta de a citi. Pentru urmatoarea sedinta, participantii trebuie sa citeasca ei însisi povestea, sa se gândeasca la un pasaj preferat si sa încerce sa îl povesteasca. Aceste aspecte vor fi aprofundate în cadrul primei sedinte din clubul de lectura.
  4. Clubul vocational: Activitate dedicata elevilor din clasele IX – XII, deschisa si celor din clasele VII – VIII, care presupune: 2 vizite atelier tâmplarie/mobila; 2 vizite service auto; 2 vizite atelier croitorie/fabrica textile; 2 vizite salon coafor/cosmetica; 2 vizite santier constructii; alte 2 vizite grupate în functie de aspiratiile copiilor. Vizitele sunt intercalate de sedinte de consiliere vocationala (1 sedinta la 2 vizite), prin care, copiii sunt instruiti, între altele sa se prezinte, sa întocmeasca un CV, sa înteleaga ce presupune meseria pe care si-o doresc
  5. Tabere de vara
  6. Excursii tematice si culturale
  7. Şcoala talentelor
  • dansuri populare
  • pictura pe vase de lut
  • pictura pe sticla
8. Meditatii pentru elevii din clasa a XII-a în vederea sustinerii examenului de Bacalaureat la: matematica, limba româna, o limba straina etc.
Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Feb 18, 2014
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei