Moment aniversar in Episcopia Alexandriei si Teleormanului

IMG-20160902-WA0004

Preasfintitul Parinte Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, a aniversat joi, 1 septembrie 2016, 20 de ani de la ridicarea la rangul de Arhiereu. De asemenea, au fost sarbatoriti si 20 de ani de la infiitarea Episcopiei Alexandriei si Teleormanului.

Aniversarea de la Alexandria a debutat in seara zilei de 31 august, cu oficierea la Manastirea Pantocrator din localitatea Draganesti-Vlasca, a Vecerniei unita cu Litia de Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu Preasfintitul Parinte Galaction, chiriarhul locului.

Joi, 1 septembrie 2016, la Catedrala Episcopala Sfantul Alexandru din Alexandria, a fost savarsita Sfanta Liturghie de catre Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, Preasfintitul Parinte Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, si Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor.

Cuvantul de la finalul Sfintei Liturghii a fost rostit de catre Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Teofan.

Suntem la inceputul anului bisericesc, despre care Evanghelia de azi ne spune ca este anul bineplacut Domnului, si trebuie sa ne aducem aminte cele intamplate acum 20 de ani cand a inceput o perioada bineplacuta Domnului prin faptul ca Preafericitul Parinte Patriarh Teoctist a asezat in tronul de Intaistatator al noii Episcopii pe exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Bucurestilor si staretul Manastirii Crasna, Preasfintitul Parinte Galaction. Avem incredintarea ca lucrarea de 20 de ani a Preasfintitului Galaction a fost o lucrare de tamaduire a celor zdrobiti cu inima care nu lipsesc in zilele noastre, ci dimpotriva se inmultesc si niciun alt medicament nu este mai puternic decat medicamentul euharistic, si niciun alt doctor in numele caruia lucreaza arhiereul, adica Hristos, nu este mai puternic. Lucrarea Preasfintiei Sale a fost aceea de a incerca sa-i convinga pe oameni sa se dezrobeasca de trei robii: robia averii, a puterii si a placerii, a spus Inaltpreasfintia Sa.

Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Teofan a daruit Preasfintitului Parinte Galaction o icoana cu chipul Maicii Domnului si i-a multumit Preasfintiei Sale pentru faptul ca l-a primit in obstea Manastirii Crasna pe cand era staret al acesteia. La finalul Sfintei Liturghii, ierarhii au savarsit o slujba de pomenire pentru vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, cel care a fost intemeietorul Eparhiei Alexandriei si Teleormanului. La Sfanta Liturghie au fost prezenti peste 50 de tineri care au primit binecuvantarea arhiereasca pentru a participa la Intalnirea Tinerilor Ortodocsi din toata lumea, care se desfasoara la Bucuresti in aceasta perioada, dupa cum informeaza Arhid. Serafim Baciu, consilier eparhial.

[gallery link="file" ids="141827,141828,141829,141830,141831,141832"]

The post Moment aniversar in Episcopia Alexandriei si Teleormanului appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Sep 2, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei