Reprezentantii Asociatiei Oastea Domnului s-au intalnit la Timisoara

Evenimentul a întrunit la Catedrala mitropolitană zeci de credincioşi, fraţi ostaşi, veniţi din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării.

Adunarea anuală pe ţară a membrilor Asociaţiei "Oastea Domnului" a debutat cu vizita delegaţiei fraţilor ostaşi la Centrul Eparhial, formată din pr. Gheorghe Itineanţ, îndrumătorul filialei din Timişoara, şi fratele Tătar Gavril. Din încredinţarea Întâistătătorului Banatului, aceştia au fost primiţi de către Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. În cadrul întâlnirii i-au fost aduse la cunoştinţă ierarhului programul evenimentelor, precum şi activitatea bogată desfăşurată pe plan naţional de fraţii ostaşi, pe plan social şi misionar, aceştia contribuind la propovăduirea şi intensificarea credinţei în rândul semenilor.

În continuarea programului, oaspeţii din ţară au fost primiţi la Catedrala mitropolitană din Timişoara, iar a doua zi, după oficierea Sfintei Liturghii, a avut loc deschiderea oficială a întrunirii naţionale a Asociaţiei "Oastea Domnului". În cadrul acesteia, pr. Gheorghe Itineanţ a adresat un cuvânt de bun-venit tuturor oaspeţilor din ţară, transmiţând totodată şi arhiereasca binecuvântare a Înalt Preasfinţitului Mitropolit Nicolae al Banatului. În continuare au luat cuvântul fraţi ostaşi din Zalău, Suceava, Botoşani, Oradea, Craiova, Caransebeş, apoi au avut loc recitaluri de cântări şi poezii specifice "Oastei Domnului".

sursa: ziarullumina.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jul 15, 2011
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei