Schitul Poiana Marului si-a cinstit ocrotitorul

12iuniesfintiresfaptoma5

La sarbatoarea Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, vineri, 24 iunie 2016, Schitul Poiana Marului din judetul Caras-Severin  si-a sarbatorit hramul. Liturghia a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, informeaza Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presa al Episcopiei.

Inca din ajun, la schit a fost adusa, in procesiune, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Marul. In ziua hramului, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, inconjurat de un numeros sobor de preoti si diaconi, a oficiat Sfanta Liturghie in altarul de vara special amenajat.

In cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit diacon tanarul teolog Muresan Alin Florentin ce urmeaza a fi hirotonit preot pe seama parohiei Nicolint, Protopopiatul Moldova Noua. La slujba au fost prezenti copii invesmantati in straie populare, alaturi de numerosi credinciosi de pe Valea Bistrei, autoritati locale, dar si foarte multi pelerini din alte zone ale Banatului. Raspunsurile liturgice au fost date de Corala Contrast din Timisoara. Dupa oficierea sfintelor slujbe, tuturor pelerinilor prezenti li s-a oferit o agapa frateasca.

Am venit astazi la Poiana Marului, in primul rand sa ne impartasim cu Sfintele Taine, de cuvantul si de harul lui Dumnezeu, dar am venit sa ne inchinam si icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului si sa-l rugam pe cel mai mare om nascut din femeie sa fie mijlocitor pentru noi si pentru a noastra mantuire inaintea Tronului Preasfintei Treimi. Desi a fost o zi foarte calduroasa foarte multi credinciosi au venit sa-I multumim impreuna lui Dumnezeu pentru toate darurile si sa-L rugam sa ne binecuvinteze pasii, pe noi, familiile si casele noastre si pe toti cei care din binecuvantate pricini nu au putut sa vina aici, a subliniat Preasfintitul Parinte Lucian.

Biserica Schitului Poiana Marului, cu hramul Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul , a fost tarnosita in ziua de 24 iunie 2008 de catre Preasfintitului Parinte Lucian. Actualmente osteneala vietuitoarelor se indreapta spre definitivarea lucrarilor de amenajare a ansamblului monahal si peisagistic, precum si a atelierelor de pictura, broderie si croitorie. Atat corpul vechi de chilii, cat si noua constructie, vor dobandi la finalizare si o latura filantropica, destinata copiilor abandonati. Cadrul natural si aerul curat ofera pelerinului si turistului momente de inaltare sufleteasca si sanatate trupeasca in tinda schitului de la Poiana Marului.

 

The post Schitul Poiana Marului si-a cinstit ocrotitorul appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 24, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei