Transfer de bune practici: Modelul de tabere din Episcopia Caransebeșului va fi replicat in Mitropolia Olteniei

Modelul de tabere din Episcopia Caransebeșului va fi replicat in Mitropolia Olteniei. Episcopia Severinului și Strehaiei a organizat in perioada 14 – 16 martie un training de formare pentru a tinerii voluntari care vor ajuta la organizarea taberelor.

Sesiunea de formare s-a desfășurat la Centrul Cultural „Sfantul Ioan Gură de Aur” din Drobeta-Turnu Severin. Preotul Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului pentru tineret al Episcopiei Caransebeșului, impreună cu 11 formatori le-au prezentat tinerilor voluntari conceptul Programului „Impreună pentru Copiii noștri” prin care se desfășoară taberele.

La intalnire au participat responsabilii cu cateheza din Eparhiile Mitropoliei Olteniei: Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Ramnicului, Episcopia Severinului și Strehaiei și Episcopia Slatinei și Romanaților.

„Sunt, aşadar, bucuros pentru faptul că suntem aici cu o echipă de incă 11 formatori din cadrul proiectului „Impreună pentru Copii Noştrii” al Episcopiei Caransebeşului, să propunem din experienţa pe care noi am acumulat-o pe două tipuri de tabere in comunitate, intitulate Tabăra din Inima Satului(TDIS) şi Tabăra din Inima Familiei(TDIF), un proiect de succes care se află in anul al şaselea de desfăşurare in Episcopia Caransebeşului şi care, iată, se doreşte a fi replicat in eparhiile din Mitropolia Olteniei”, a declarat Părintele Mihai Ciucur.

„Este deocamdată o formare iniţială a proiectului şi o formare iniţială pe zonele de interes ale proiectului, pentru că, in lunile care urmează, formatorii noştri vor continua aceste activităţi de formare pe ateliere şi ne propunem ca in vara aceasta să sprijinim efectiv implementarea primelor tabere in comunităţile din cele patru eparhii din Mitropolia Olteniei”.

Misiunea TDIS este să ofere copiilor și tinerilor o experiență vie a relației lor cu Dumnezeu şi cu semenii, in spiritul credinţei ortodoxe, intr-un mediu natural, recreativ şi educativ. De asemenea, pentru voluntarii TDIS, programul este un prilej de slujire a aproapelui și creştere in plan personal și duhovnicesc.

Prin aceste activități se urmăreşte promovarea specificului local al satelor gazdă şi exploatarea potențialului turistic al zonei (mănăstiri, atracţii naturale, etc.).

Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 69

Id: 80584

Data: Mar 19, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).