8 M Odovania praznicului Invierii Domnului; Sf. Mc. Nicandru si Marcian; Aducerea moastelor Sf. Mare Mc. Teodor Stratilat (Dezlegare la peste)

8-m-odovania-praznicului-invierii-domnului

1. Sfintii Mucenici Nicandru si Marcian au fost ostasi in armata romana de la Dunare si isi indeplineau slujirea ostaseasca in cetatea Durostorum, astazi Silistra, pe vremea imparatului Diocletian (284-305). In anul 298, cezarul Maximian Galeriu a indepartat din armata pe ostasii crestini, arestandu-i si persecutandu-i pana la moarte. Cand a venit Maximian Galeriu in cetatile de la Dunare, Sfintii ostasi Nicandru si Marcian au marturisit impreuna cu alti trei ostasi, Pasicrat, Valention, Isihie, si cu veteranul Iuliu ca sunt crestini, fiind aruncati in inchisoare din porunca imparatului. Din nou au fost cercetati, indemnati si apoi siliti sa se lepede de Hristos. Dar ei, nevrand sa se lepede de Mantuitorul, au fost batuti si chinuiti in felurite chipuri. Ramanand ei statornici in credinta Domnului nostru Iisus Hristos, imparatul Maximian Galeriu, vazand ca nu-i poate indupleca sa se inchine zeilor, a poruncit sa li se taie capetele Sfintilor Nicandru si Marcian la 8 iunie, primind astfel de la Hristos cununa muceniciei.

2. Tot astazi, Biserica Ortodoxa sarbatoreste peSf. Mare Mc. Teodor Stratilat

[gallery-j]2016/stiri/01_ianuarie/19/i/08.06[/gallery-j]

The post 8 M Odovania praznicului Invierii Domnului; Sf. Mc. Nicandru si Marcian; Aducerea moastelor Sf. Mare Mc. Teodor Stratilat (Dezlegare la peste) appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 7, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei