Expozitie de icoane ortodoxe la Málaga, Spania

_F9A3422

In Capela Muzeului Palatului Episcopal din Málaga, Comunitatea Andalucia, a avut loc miercuri, 22 iunie 2016, vernisajul unei expozitii de bizantine pe lemn. Evenimentul a fost organizat de Parohia Ortodoxa Romana Sfintii Marturisitori Visarion, Sofronie si Oprea Valdemoro, in colaborare cu Parohia Ortodoxa Sfantul Ioan Botezatorul din Málaga.
Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Timotei, Episcopul Spaniei si Portugalieie, au fost expuse lucrari originale ale Grupului de pictori REVELAŢIE , format in majoritate din licentiati ai Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, Sectia Arta Sacra (pr. Ciprian Malutan, Domitian Simonca, Claudiu Coldea, Cristina Simona Andrusca, Teodora Rosca, Camelia Craiu; alaturi de ei si alte tinere talente: Ovidiu Puscasiu si Ligia Daniela Şerban din Bucuresti si Adrian Dundev din Botosani)

Cu ocazia vernisajului au fost rostite mai multe alocutiuni. Delegatul Episcopului catolic de Málaga, Preotul Rafael Vasquez, responsabil pentru Relatii Ecumenice si Inter-Religioase in cadrul acestei dieceze, a amintit faptul ca acest act cultural-spiritual realizat in premiera absoluta, are loc exact in perioada desfasurarii in insula Creta a lucrarilor Marelui Sinod Pan-Ortodox.

Totodata au mai luat cuvantu: curatorul expozitiei, Pr. Dorin Catalin Sas de la Parohia Ortodoxa Romana Sfintii Marturisitori Visarion, Sofronie si Oprea - Valdemoro, artistul plastic Cristian Stancu si amfitrionul manifestarii, Don Miguel Gamero, directorul Muzeului Arsmálaga din incinta Palatului Episcopal.

Publicul spaniol prezent la aceasta manifestare cultural-spirituala a receptat cu mult interes continutul discursurilor prezentate, adresand la final intrebari referitoare la subiectul expus. La final, multimea participanta, printre care si cativa credinciosi romani, au efectuat un tur vizual al expozitiei. Mentionam faptul ca in avanpremiera evenimentului, la ceas de seara, in biserica catolica Santa Sagrario din imediata vecinatate a Catedralei Episcopale, a fost oficiata Slujba Vecerniei ortodoxe in limba spaniola. A doua zi, la primele ore ale diminetii, expozitia a fost vizitata si de Excelenta Sa Don Jesús Catalá, Episcopul catolic de Málaga, care s-a aratat extrem de bucuros pentru faptul ca - intr-un spatiu sacru - are loc o asemenea mostra de tezaur bizantin iconografic, a precizat Pr. Dorin Sas.

Expozitia, cu intrare libera, poate fi vizionata in perioada 22 iunie - 17 iulie 2016.
***
Dupa un periplu prin Valdemoro, Salamanca, Madrid, Almeria, Getafe, Lanzarote si Málaga, in perioada urmatoare se intentioneaza vernisarea acestei expozitii itinerante de icoane bizantine pe lemn in insula Palma de Mallorca.

[gallery link="file" ids="136399,136400,136397"]

Expozitie de icoane bizantine in Catedrala Catolica din Getafe - Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane

The post Expozitie de icoane ortodoxe la Málaga, Spania appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 24, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei