Comunitatea ortodoxă romană din Japonia participă la Marșul pentru viață 2024 de la Tokyo

Părintele Paroh Daniel Coriu i-a invitat pe membrii comunității ortodoxe romane din Japonia la Marșul pentru viață 2024 de la Tokyo, care va avea loc luni, 15 iulie.

„Salutăm cu admirație această manifestare pro-viață, despre care am aflat cu bucurie prin invitația transmisă de organizatori”, a scris părintele paroh pe pagina de Facebook a comunității ortodoxe romane din Japonia.

Evenimentul incepe la ora 15:00 in Parcul Hibiya, Nakasaiwai-mon.

Marșul pentru viață de la Tokyo ajunge anul acesta la a 11-a ediție. Este organizat anual de Ziua Marinei, care este celebrată in a treia zi de luni din iulie. Japonezii se bucură atunci de un weekend prelungit, iar manifestanții pro-viață depășesc problemele legate de caniculă, pentru a participa la marș.

Ziua Marinei a fost aleasă pentru că numele ei, literal „Ziua Oceanului” in japoneză, sună exact ca „ziua de naștere” in japoneză, ceea ce atrage atenția asupra actului de a da viață.

Anul trecut, la a zecea ediție, manifestarea și-a schimbat numele in Inochi Daizini („Ai grijă de viață”), care transmite reverența pe care o au japonezii față de cuvantul „viață”.

Primul Marș pentru viață din istorie a avut loc la Washington, D.C., SUA, in 22 ianuarie 1974, pentru a comemora deciziile din 22 ianuarie 1973 emise de Curtea Supremă SUA, care au obligat toate statele americane să permită avortul la cerere și practic pe toată durata sarcinii.�In 24 iunie 2022, aceeași instituție a redat statelor americane dreptul să legifereze avortul la nivel fiecărui stat.

Cu toate acestea, Marșul pentru viață continuă să fie organizat anual și in SUA, și in alte țări, pentru a conștientiza societatea că schimbarea legislativă nu este soluția universală, ci implicarea fiecăruia și sprijinul oferit femeilor insărcinate.

Cel mai recent marș pentru viață din lume a avut loc sambătă, 6 iulie 2024, la Dublin, Capitala Irlandei, cu mesajul: „Avortul ne ucide viitorul”.

In Romania și Republica Moldova, eparhiile Bisericii Ortodoxe Romane sprijină activ organizatorii locali ai marșurilor pentru viață și se implică, desfășurand activități specifice in Luna pentru viață, care se incheie cu Marșul pentru viață Romania și Republica Moldova, desfășurat simultan in numeroase localități de pe ambele maluri ale Prutului.

Foto credit: Facebook / マーチフォーライフ

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 50

Id: 81420

Data: Jul 10, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).