Intalnirile ARCEN - 5 Carti din Biblie traduse si comentate de Petru Cretia

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN, în parteneriat cu Editura Humanitas, iniţiază duminică, 7 aprilie, începând cu ora 17.00, o nouă serie de întâlniri şi dialoguri filozofice găzduite de Librăria Humanitas de la Cişmigiu, purtând titlul „5 Cărţi din Biblie traduse și comentate de Petru Creţia”. Intalnirile ARCEN - 7aprilie

Evenimentul reprezintă o continuare a fructuoasei colaborări dintre ARCEN şi Editura Humanitas din luna martie, colaborare ce a constat în „Dialogurile de seară” pornind de la Eseurile de Duminică ale lui Constantin Noica.

Elementul inovator al acestor întâlniri este latura teologică pe care dialogurile o vor conţine, întrucât ne propunem să analizăm trei dintre cele cinci cărţi din Biblie traduse şi comentate de Petru Creţia, adevărate „capodopere ale literaturii omenirii întregi”, după cum însuşi Creţia afirmă.

Ca de obicei, discuţiile se vor desfăşura în prezenţa şi cu directa implicare a unor invitaţi care ne vor ajuta să înţelegem textele vechi-testamentare și interpretările pe care Petru Creţia ni le propune. Astfel, întâlnirile vor decurge după cum urmează:

    7 aprilie: comentariu la Ecleziastul, alături de Francisca Băltăceanu (teolog şi filolog)
    14 aprilie: comentariu la Iov, alături de Anca Manolescu (specialist în antropologia religioasă)
    21 aprilie: comentariu la Iona, alături de Monica Broşteanu (conferenţiar la Catedra de Limbi şi Literaturi Orientale a Universităţii din Bucureşti)

Prin această serie de întâlniri, ARCEN şi Editura Humanitas propun bucureştenilor un nou eveniment duminical, care înlocuieşte superficialităţile divertismentului de masă şi stimulează gândirea participanţilor, readucând în prim-plan spiritul şi valorile intrinseci ale omului.

Intrarea la eveniment este gratuită, constrânsă totuşi de numărul limitat de locuri disponibile.

Sursa: http://www.arcen.info/

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 805

Id: 29729

Data: Apr 4, 2013

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar