Mitropolitul Laurențiu a sfințit un nou loc de rugăciune la Inspectoratul de Jandarmi din Brașov

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a sfințit marți altarul exterior amenajat in incinta Inspectoratului Județean de Jandarmi „Nicolae Titulescu” din Brașov. Ierarhul a acordat ctitorilor și jandarmilor ordine și distincții de vrednicie in contextul aniversării a 174 de ani de activitate a Jandarmeriei Romane.�

La sfințire au participat Pr. prof. Vasile Mihoc, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, clerici, conducerea instituției și mai mulți angajați.

„Am săvarșit acum o rugăciune de mulțumire, un Te Deum, și această rugăciune s-a adresat lui Dumnezeu, cerand ca El să reverse Darurile Lui asupra acestor ostenitori, care se găsesc sub ocrotirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, dar și sub ocrotirea tuturor Sfinților militari din calendarul creștin”, a spus IPS Laurențiu.

„Ne bucurăm astăzi și de acest altar, care deschide larg porțile tuturor celor care doresc in vreme bună să asiste la Sfanta Liturghie, avand in vedere că biserica de aici a devenit neincăpătoare”.

Conducerea Jandarmeriei i-a avansat in grad pe ofițerii care s-au evidențiat in operațiunile din anul precedent. Preoții unității militare, Cătălin Stanciu și Ion Zaharia, au fost hirotesiți iconomi stavrofori.

Mitropolitul Laurențiu a acordat Ordinul „Sfantul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” domnului Colonel Cristian-Elly Paliștan, Inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, „Crucea Şaguniană” domnului Răzvan Cățănaş, Ordinul „Anastasia Saguna”, doamnei Ioana-Mălina Paliștan, iar Ordinul ctitoricesc „Mitropolit Ioan Meţianu”, domnului Mihai Răceanu.

In semn de apreciere, din partea conducerii jandarmeriei brașovene, IPS Laurențiu a primit o plachetă comemorativă.

Foto credit: Mitropolia Ardealului / Costin Chesnoiu


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 51

Id: 80709

Data: Apr 4, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).