Romani de pe ambele maluri ale Prutului, uniți in rugăciune la o biserică basarabeană veche de 137 de ani

Preoți și credincioși de pe ambele maluri ale Prutului au participat săptămana trecută la hramul Bisericii „Sfinții Mari Impărați și intocmai cu apostolii, Constantin și mama sa, Elena” din Cimișeni, Republica Moldova. Sărbătoarea, oficiată conform calendarului nerevizuit, a marcat 137 de ani de existență a sfantului lăcaș.

La invitația Părintelui Paroh Ioan Solonaru, au participat Pr. Teodor Mihăilă, misionar protopopesc al Protoieriei Iași III, Pr. Teodor Pelin, protopop de Criuleni și Dubăsari (Mitropolia Basarabiei), și preoți din Arhiepiscopia Iașilor: Pr. Insp. Neculai Dorneanu, Pr. Constantin Ghervan (Brăești) și Pr. Constantin Rusu (Păușești).

In cuvantul de invățătură. Pr. Insp. Neculai Dorneanu a vorbit despre viața și activitatea Sfinților Impărați Constantin și Elena, subliniind importanța acțiunilor lor pentru Biserică.

La sărbătoare a participat și Valentina Pisarenco, primar din Cimișeni, care a salutat oaspeții de peste Prut și le-a mulțumit pentru rugăciuni și pentru sprijinul spiritual oferit comunității.

„Această zi este una deosebită pentru comunitatea noastră și ne bucurăm să avem alături preoți și credincioși de pe ambele maluri ale Prutului, uniți in rugăciune și in duh”, a declarat doamna primar.

In cadrul consolidării relațiilor de prietenie și colaborare, Parohia Cimișeni se va infrăți cu Parohia Scanteia din Protopopiatul Iași III.

Această inițiativă contribuie la intărirea legăturilor dintre comunitățile ortodoxe romanești de pe ambele maluri ale Prutului, sub oblăduirea și ocrotirea Bisericii Ortodoxe Romane.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 29

Id: 81206

Data: Jun 11, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).