1.400 de pachete cu rechizite pentru copiii din Arhiepiscopia Timisoarei

Acţiunea este realizată cu sprijinul Organizaţiei Internaţionale de Caritate Creştină (IOCC) din SUA, prin intermediul filialei IOCC România, care a donat cele 18.000 de pachete cu rechizite.

La nivelul Arhiepiscopiei Timişoarei, Federaţia Filantropia - Filiala Timişoara a distribuit, prin intermediul oficiilor protopopeşti din eparhie, 1.000 de pachete cu rechizite copiilor cu situaţie materială precară din parohiile timişene. Totodată, 400 de pachete cu rechizite au fost distribuite elevilor cu risc major de abandon şcolar, prin intermediul Reţelei de Centre Educaţionale a Arhiepiscopiei Timişoarei, cu sedii în Timişoara, Făget, Lugoj, Deta şi Sânnicolau Mare. Având în vedere că toate cele 17 organizaţii membre ale Federaţiei Filantropia au activităţi şi programe destinate copiilor, fiecare dintre ele a primit un număr de pachete în funcţie de numărul beneficiarilor înregistraţi, pe care îl are fiecare organizaţie.

Fiecare pachet conţine rechizite adresate în special copiilor din clasele I-IV: caiete, set de creioane cu mină de grafit, creioane colorate, o pereche de foarfeci, riglă, ascuţitoare, gumă de şters, set de 12 coli colorate pentru lucrul manual. Aceste obiecte au fost cumpărate de copii din SUA din banii lor de buzunar şi au fost donate către parohiile creştin-ortodoxe locale. La rândul lor, acestea le-au trimis către centrele eparhiale şi de acolo au fost preluate de reprezentanţii IOCC.

'La acţiunea de colectare participă sute de comitete parohiale ortodoxe din SUA. Alături de IOCC, organizaţie caritabilă aflată sub patronajul Conferinţei Episcopilor Ortodocşi din America (SCOBA), la colectarea de rechizite au participat şi alte organizaţii creştine din SUA, precum Church World Service şi Lutheran World Relief. Valoarea estimativă a donaţiei din acest an către copiii din România este de peste 200.000 de dolari. Colaborarea dintre Patriarhia Română şi IOCC în colectarea şi distribuirea de pachete cu rechizite şcolare pentru copii se află deja la a cincea ediţie. Prima acţiune de acest fel a avut loc în anul 2005. IOCC România intenţionează să replice acest model la nivelul României în viitorul apropiat'

sursa: ziarullumina.ro

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar