2021 a fost declarat Anul omagial al pastorației romanilor din afara Romaniei

2021 va fi Anul omagial al pastorației românilor din afara României, au hotărât luni ierarhii români întruniţi în sinod.

Decizia sinodalilor este cu atât mai firească, cu cât OSCE a anunţat acum câteva luni că diaspora românească este una dintre cele mai numeroase, ocupând în prezent locul cinci la nivel internaţional.

În decursul a aproximativ 15 ani, între 2000-2001 şi 2015-2016, numărul emigranţilor români a crescut cu 2,3 milioane, emigrarea fiind motivul principal al declinului populaţiei din ţara noastră.

În aceste condiţii, cele mai noi proiecte catehetice demarate de Patriarhia Română au avut în vedere diaspora românească.


Pastoraţia părinţilor şi a copiilor în atenţia Bisericii în anul 2020


În anul 2018 a fost implementat un proiect pilot în Episcopia Italiei, împreună cu World Vision, care a asigurat formarea specifică a persoanelor implicate în desfășurarea activităților catehetice, cu scopul dezvoltării deprinderilor de lucru cu copiii și tinerii în cadrul Școlii de Duminică.

În urma rezultatelor notabile înregistrate proiectul a fost demarat anul acesta şi în Episcopia Spaniei şi Portugaliei.

De asemenea, 2021 va fi „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”.

Citeşte şi: Preotul din Zeebruges despre misiunea în diaspora: Viaţa într-o societate secularizată ne face să anticipăm efectele asupra copiilor

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 502

Id: 68210

Data: Oct 30, 2019

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).