24 D Sf. Mare Mc. Hristina; Sf. Mc. Ermoghen; Duminica a V-a dupa Rusalii (Vindecarea celor doi demonizati din tinutul Gadarei)

24-d-sf-mare-mc-hristina

1. Sfanta Mucenita Hristina - Era originara din Tir (Fenicia) si a trait in timpul imparatului Septimiu Sever (193-211). Era fiica unui mare dregator, Urban, care dorind sa isi protejeze fiica de ispitele din lume si sa slujeasca tot timpul in templul zeilor pagani, i-a daruit ca locuinta cel mai inalt turn al palatului sau, unde erau asezate statuile zeilor din aur si argint. Dar Hristina, care credea in Dumnezeul cel adevarat al crestinilor, a daramat idolii din aur ai tatalui sau si i-a impartit la saraci. Pentru aceasta fapta, din porunca tatalui sau, Hristina a fost supusa la multe chinuri si lasata in acel turn alti cativa ani. Cand a scos-o de acolo, Hristina nu renuntase la credinta crestina si de aceea Urban a aruncat-o in mare, insa a venit la mal nevatamata. Inchizand-o in temnita, tatal ei se gandea la ce fel de chinuri sa o supuna ca sa o omoare. Peste noapte el a murit, iar urmasul sau, Dion, a continuat sirul supliciilor la care a fost supusa crestina Hristina. In cele din urma, ea a primit cununa muceniciei, pentru curajul cu care si-a pastrat credinta in Domnului si Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

2. Tot astazi, Biserica Ortodoxa sarbatoreste pe Sfantul Mucenic Ermoghen.

[gallery-j]2016/stiri/01_ianuarie/22/i/24.07[/gallery-j]

The post 24 D Sf. Mare Mc. Hristina; Sf. Mc. Ermoghen; Duminica a V-a dupa Rusalii (Vindecarea celor doi demonizati din tinutul Gadarei) appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 595

Id: 60731

Data: Jul 24, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei