Actiuni filantropice in Transilvania

Mai multe actiuni filantropice au loc în aceste zile, când persoanele încercate au nevoie cel mai mult de sprijinul aproapelui. Pachete cu alimente si alte daruri au fost oferite persoanelor nevoiase din Parohia Poplaca, Protopopiatul Sibiu, din Alba Iulia si din judetul Cluj, informeaza „Ziarul Lumina”.În Parohia Poplaca, din Protopopiatul Sibiu, pe 18 decembrie, a avut loc o actiune sociala organizata de parohul Tanase Tavala, care a dorit sa aduca un licar de lumina în casele persoanelor în vârsta si care nu beneficiaza de o situatie materiala îndestulatoare. Dupa un scurt serviciu religios, prin care a fost adusa multumire lui Dumnezeu pentru toate cele revarsate asupra credinciosilor Parohiei Poplaca în cursul anului 2013, parintele Tavala a multumit reprezentantilor Protopopiatului Sibiu, pr. Claudiu Curiban si Gabrielei Radulet, asistent social, pentru sprijinirea acestei actiuni. „Ţinând cont de problemele generate de criza economica si de faptul ca la Poplaca sunt credinciosi cu pensii mici provenite de pe urma muncii la fostul CAP, sprijinirea acestora este necesara. Ca în fiecare an, si acum s-au oferit, cu ajutorul unei fiice a satului, Lidia Lohanel, aproximativ 100 de pachete de Craciun“, a precizat pr. Tanase Tavala. În aceeasi zi, parohul, împreuna cu reprezentantii Protopopiatului Sibiu, au vizitat si persoanele aflate în dificultate si care nu s-au putut deplasa la biserica pentru a le duce pachetele cu alimente la fiecare acasa.

Alimente pentru vârstnici din Alba Iulia

O parte dintre beneficiarii Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia, din cadrul Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, au fost vizitati, pe 18 decembrie, de un grup de colindatori de la Ighiel însotiti de pr. Nicolae Dan. Vârstnicii au primit din partea oaspetilor pachete cu alimente cu ocazia sarbatorilor de Craciun. Pe 19 decembrie, au primit si ceilalti beneficiari vizita colindatorilor si cadouri, în total fiind oferite pachete cu alimente pentru 40 de vârstnici, conform celor precizate de biroul de presa al Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia.

Cadouri si colinde, pentru oamenii strazii

Oamenii strazii ocrotiti în cadrul Centrului Social de Urgenta din Gara CFR Alba Iulia, asezamânt social aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, au fost colindati de studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa din oras si au primit cadouri oferite prin generozitatea pr. Ilie Morar si a familiei acestuia.„Este o mica bucurie de care au parte de sarbatori acesti oameni greu încercati de viata. Pe aceasta cale as dori sa multumesc tuturor oamenilor de bine, sponsori si donatori care în acest an au fost alaturi de noi si ne-au ajutat sa le oferim oamenilor strazii din Alba Iulia un adapost, hrana si sansa de a-si schimba viata“, a spus Costinel Şoaita, coordonatorul Centrul Social de Urgenta Alba.În prezent, Centrul este ocupat la capacitate maxima si au fost suplimentate 4 locuri din cauza temperaturilor scazute înregistrate în aceasta perioada.

300 de familii sprijinite de Christiana - Cluj

Asociatia filantropica social-crestina patronata de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului, a organizat în luna decembrie o campanie de sprijinire a familiilor defavorizate din punct de vedere social, prin oferirea de pachete de alimente cu ocazia sarbatorii Nasterii Domnului, prin proiectul „Solidaritate Crestina“. Pachetele au fost distribuite pe 18 si 19 decembrie, fiind ajutate, astfel, 300 de familii nevoiase care au asigurata acum hrana de Craciun. Valoarea unui pachet este de 35 de lei, iar valoarea totala a pachetelor este de aproximativ 10.500 lei, conform unui comunicat de presa transmis de parintele Claudiu Precup, coordonator al Asociatiei Filantropice Christiana - Filiala Cluj.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 396

Id: 36766

Data: Dec 20, 2013

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei