Alba Iulia: Spectacole aniversare, expoziții istorice și intalniri culturale de Ziua Națională a Romaniei

Ziua Națională a Romaniei va fi serbată la Alba Iulia prin mai multe evenimente culturale organizate pentru a aduce un omagiu eroilor neamului.

Evenimentele care marchează serbarea zilei naționale au inceput pe 16 noiembrie la Muzeul Marii Uniri din Alba Iulia cu vernisarea expoziției „Conservare și Restaurare – Artă și Diversitate” care a cuprins piesele restaurate de Centrul Național de Conservare și Restaurare – Carte Veche al muzeului.

Joi, la Sala Unirii a avut loc deschiderea oficială a Simpozionul „Unitate, Continuitate și Independență in istoria poporului roman. 104 ani de la Marea Unire, 1918-2022”.

Pe 29 noiembrie, la ora 18:00 va avea loc un concert aniversar al Corului de Copii „Theotokos” dirijat de Preotul Nicolae-Călin Bulac, cel care l-a inființat. Ansamblul coral a implinit anul acesta 35 de ani de activitate.

Cele mai multe evenimente vor avea loc in ajunul Zilei Naționale a Romaniei și pe 1 decembrie. Programul complet al evenimentelor poate fi consultat pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Foto credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 43

Id: 77434

Data: Nov 28, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).