Compania Antibiotice Iași a inaugurat marți, de Ziua Națională, Parcul Prieteniei a+. Cu o suprafață totală de 25.000 mp, parcul amenajat în spațiul împădurit din exteriorul fabricii cuprinde o zonă cu peste 1000 de copaci și arbuști, gazon, alei pietonale și un spațiu de joacă modern.
Lucrările de amenajare au fost realizate în perioada martie-octombrie, anunţă instituţia printr-un comunicat de presă.
Ioan Nani, directorul general Antibiotice Iași, a declarat că parcul își are „rădăcinile în anul 1955, când primii angajați ai fabricii au plantat o perdea forestieră care să asigure protecție față de șoseaua învecinată”.
Cu timpul, acești arbori au crescut, și odată cu ei s-a ridicat și fabrica de medicamente în care lucrează astăzi 1.400 de angajați. Încă de atunci, destinul acestei companii a inclus responsabilitatea față de semeni și față de comunitate. Parcul Prieteniei a+, pe care iată, îl inaugurăm în aceste vremuri dificile de pandemie, la aniversarea a 65 de ani, este o mărturie în acest sens, fiind un proiect de responsabilitate socială sub egida “Antibiotice – un brand prietenos” și un arc peste timp ce leagă originile companiei de prezent și viitor”, a declarat Ioan Nani.
Cu ocazia lucrărilor de reamenajare a parcului, compania a restaurat, din fonduri proprii, și complexul statuar din piațeta existentă în fața intrării principale. Lucrările au fost demarate sub atenta supraveghere a specialiștilor din cadrul Complexului Național Muzeal „Moldova” Iași.
Statuia a fost amplasată încă de la începuturile fabricii, numele autorului fiind uitat de-a lungul anilor. Informații despre sculptorul complexului statuar au fost identificate recent într-o lucrare ştiinţifică apărută în anul 1969.
Aici se menționează faptul că fântâna din fața Fabricii Antibiotice este executată de sculptorul Constantin Baraschi, unul din cei mai importanți sculptori din România, din perioada interbelică, se menţionează în comunicatul de presă emis de instituţie.
Cine a fost sculptorul Constantin Baraschi?
Constantin Baraschi (1902-1966) a fost unul dintre marii sculptori ai României, cu o bogată activitate artistică, ce s-a bucurat din timpul vieții de recunoașterea semenilor. Acesta a studiat la București și la Paris, alături de profesori de renume, iar în anul 1937 i s-a decernat medalia de aur pentru sculptură la Expoziția Internațională de la Paris.
A fost profesor și rector la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”. A fost membru corespondent al Academiei Române. Este primul sculptor român autor al unui Tratat de Sculptură, publicat în două volume în anii 1962 și 1964.
Foto credit: Antibiotice Iaşi
Categoria: Actualitate ortodoxa
Vizualizari: 289
Id: 72083
Data: Dec 4, 2020
Imagine:
Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, îl cinstește ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Cuvios Ioan Damaschin (4 decembrie).
.....Data: Dec 4, 2020
Din cauza pandemiei, tradiționalul concert de colinde intitulat „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor” nu mai are loc. Cu toate acestea, darurile Părintelui Patriarh ajung la 100 de copiii din centrele sociale înainte de sărbătoarea Sfântului Nicolae.
Darul Patriarhului .....
Data: Dec 4, 2020
Sfântul Cuvios Ioan Damaschin, serbat în data de 04 decembrie, a fost imnograf, pictor, dar și un mare teolog.
În cadrul campaniei noastre pentru Postul Crăciunului vă propunem „Cuvântul la sfânta naștere a lui Hristos” al .....
Data: Dec 4, 2020
Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC) a organizat joi o nouă întâlnire în cadrul Platformei de Dialog între reprezentanții autorităților publice cu atribuții în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și reprezentanții cultelor religioase.
Scopul consultărilor .....
Data: Dec 4, 2020
Ziua Internațională a Voluntarilor este celebrată anual în 5 decembrie.
Sărbătoarea a fost înfiinţată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1985 pentru a evidenţia contribuţia importantă a acţiunilor de voluntariat în dezvoltarea societăţii, dar şi pentru a .....
Data: Dec 5, 2020
Parohia „Sfinții Arhangheli” – Huedin din Protopopiatul Sector 4 Capitală desfășoară în perioada Postului Crăciunului campania „Daruri mici pentru suflete mari”.
Cei care doresc să se alăture acțiunii umanitare pot dona haine și jucării noi, dulciuri, fructe sau bani .....
Data: Dec 5, 2020
Dreapta credinta si rugaciunea pentru unitatea Bisericii - temelia vietii crestineDuminica a VII-a dupa Sfintele Pasti (a Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic)Ioan 17, 1-13'In vremea aceea, ridicandu-si ochii Sai catre cer, Iisus a cuvantat: Parinte a venit .....
Data: May 16, 2010
Sfanta Cruce - semnul iubirii care invinge pacatul si moarteaDuminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci (Convorbirea lui Iisus cu Nicodim) Ioan 3, 13-17Zis-a Domnul: nimeni nu s-a suit in cer, fara numai Cel Care s-a pogorat din cer, Fiul Omului, Care este in cer. Şi precum Moise .....
Data: Sep 12, 2010
Evanghelia Duminicii dupa Inaltarea Cinstitei Cruci (Luarea Crucii si urmarea lui Hristos) (Marcu 8, 34-38; 9, 1)Zis-a Domnul: cel care voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea sa si sa-Mi urmeze Mie. Caci cine va voi sa-si mantuiasca sufletul sau il va pierde; dar .....
Data: Sep 19, 2010
Sfanta Taina a Maslului impartaseste credinciosului harul nevazut al tamaduirii sau al usurarii suferintelor trupesti si intarirea sufleteasca. Intrucat si Postul cel Mare se apropie, va prezentam mai jos programul liturgic al unor manastiri si schituri bucurestene privind savarsirea Tainei .....
Data: Feb 24, 2012
Credinta in Hristos aduce vindecareEvanghelia Duminicii a VII-a dupa Rusalii (Vindecarea a doi orbi si a unui mut in Capernaum) Matei 9, 27-35.In vremea aceea, pe cand trecea Iisus, s-au luat dupa Dansul doi orbi; acestia strigau si ziceau: miluieste-ne pe noi, Fiule .....
Data: Jul 11, 2010
Parintele Arsenie Papacioc - Cuvinte de invatatura
Parintele Arsenie Papacioc - Cuvinte frumoase 1 2
Parintele Arsenie Papacioc - Postul in Biserica Ortodoxa
Parintele Arsenie Papacioc - Calea spre curatia inimii 1
Parintele Arsenie Papacioc - Practicarea rugaciunii inimii
Parintele Arsenie Papacioc - Cui da Dumnezeu harul
Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).