Anul trecut, Fundația Preot Ioan Olariu a parohiei timișorene Iosefin a investit 250.000 de lei in fapte bune

Membrii Fundației Preot Ioan Olariu au prezentat marți, la Parohia Timișoara – Iosefin,� raportul activităților filantropice și culturale desfășurate anul trecut. Valoarea faptelor bune ale organizației bisericești depășește suma de 250.000 lei.

Ordinea de zi a Adunării Generale a inclus raportul președintelui și pe cel al cenzorului, raportul financiar, prezentarea proiectului „Sprijin la distanță – o șansă pentru fiecare”, aprobarea situațiilor financiare pe anul 2023 și prezentarea propunerilor de activități pentru anul 2024.

Zece elevi fără posibilități materiale, dar cu rezultate bune la școală au primit burse anul trecut prin Proiectul „Sprijin la distanță – O șansă pentru fiecare copil și tanăr de a accede, in mod egal, la educație și la valorile culturii, ca formă de refuz a izolării și marginalizării provocate de sărăcie”.

De asemenea, fundația a acordat ajutoare sociale unor persoane cu probleme financiare deosebite sau cu boli grave și a finanțat operații costisitoare pentru cazuri in care viața pacienților era amenințată.

In preajma marilor sărbători, membrii fundației, alături de Parohia Iosefin, participă, prin cantina socială, la campania de sprijin pentru varstnicii cu nevoi financiare, cărora le oferă hrană caldă și pachete cu alimente neperisabile.

Hrană și haine pentru copii

Anul trecut, fundația a ajutat in special familii cu mulți copii și mame refugiate din Ucraina impreună cu copiii lor. Acestor familii li s-a oferit sprijin financiar, alimente, haine și incălțăminte. Incălțămintea pentru copiii refugiați din Ucraina a costat peste 5.000 lei.

Fundația a sprijinit și familiile care au copii cu handicap și frecventează Centrul de zi „Podul Lung” al Primăriei Timișoara, familiile ale căror copii frecventează Centrul de zi „Sfantul Nicolae”, copiii care au sunat la Telefonul copilului și au ajuns intr-un refugiu temporar creat de autorități la Timișoara.

Organizația a mai oferit zilnic hrană caldă pentru 28 de elevi de la Liceul Ortodox „Sfantul Ierarh Antim Ivireanul” și, in fiecare zi de sambătă, pentru mamele internate cu copiii lor la Spitalul „Louis Țurcanu”.

Prin parteneriatul cu Banca de Alimente Timiș, fundația a redistribuit alimente in valoare de peste 100.000 lei.

„Astfel, anul trecut, fundația a alocat sume impresionante, zeci de mii de euro/sute de mii de lei, pentru diverse inițiative care au avut un impact pozitiv asupra comunității”, precizat pr. Ionel Popescu, președintele Fundației Preot Ioan Olariu.

16 ani de activitate

„De-a lungul celor 16 ani de activitate, fundația a fost un catalizator cultural important, organizand conferințe pe teme variate și susținand publicarea de lucrări literare și materiale artistice.”

„Intr-o continuă strădanie de a-și diversifica activitățile, fundația a extins ajutorul și către familiile din mediul rural, apropiate sau indepărtate de Timișoara, care se confruntă cu dificultăți majore de sănătate și lipsuri materiale”, a mai spus Părintele Ionel Popescu.

In prezent, comunitatea timișoreană Iosefin și organizația ei caritabilă construiesc o locuință pentru o familie nevoiașă.

In 2 iunie 2024, fundația implinește 16 ani de activitate și se lucrează la o carte despre viața și activitatea Părintelui Ioan Olariu.


Fundația Preot Ioan Olariu este o fundație social-filantropică de dezvoltare comunitară, non-guvernamentală, fără scopuri politice și nediscriminatorie profesional, care funcționează cu binecuvantarea Mitropolitului Ioan Banatului, care este și președintele ei onorific.

Scopul fundației este de a oferi servicii comunitar-sociale, medicale, culturale și educaționale, in spirit creștin, contribuind prin acestea la rezolvarea multiplelor probleme stringente din comunitate.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 50

Id: 80838

Data: Apr 19, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).