Arhiepiscopia Craiovei ajuta persoanele fara adapost

Astfel, cele două institutii au asigurat condiţiile necesare şi au pus la dispoziţie locuri de cazare în cadrul Centrului Social de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost „Sfântul Vasile cel Mare”, pe care îl administrează în parteneriat.

„De când au început să scadă temperaturile, în cadrul centrului au fost aduse de către poliţia locală şi echipajele de salvare, 12 persoane fără adăpost. Acestea au fost găsite în stradă, pe raza municipiului Craiova şi prezentau diferite afecţiuni cauzate de gerul de afară”, ne-a spus părintele Sorin Pârvănescu, coordonatorul Centrului social „Sfântul Vasile”.

       Noii veniţi au primit haine şi lenjerie curate. În prezent ei se bucură, ca oricare alt beneficiar al asezământului, de găzduire, hrană caldă, îngrijire, asistenţă medicală, dar şi de servicii de consiliere, acompaniere în vederea obţinerii unor documente şi acte de identitate sau stare civilă, mediere în vederea găsirii unui loc de muncă.

       Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Craiova este administrat, în baza unui parteneriat, de Arhiepiscopia Craiovei prin Asociaţia Vasiliada şi Primăria municipiului Craiova. El a fost inaugurat oficial anul trecut, pe 1 februarie, când a fost săvârşită slujba de sfinţire de către Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu. În această perioadă, peste 70 de persoane au beneficiat de găzduire, servirea mesei, îngrijire, asistenţă medicală, consiliere psihologică, consiliere socială şi profesională.

sursa: mitropoliaolteniei.ro


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 364

Id: 19689

Data: Jan 31, 2012

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar