Arhiepiscopul Dunarii de Jos i-a vizitat pe deținuții din Penitenciarul Galați

De sărbătoarea cinstirii lanțului Sfântului Apostol Petru, Înaltpreasfințitul Părinte Casian i-a vizitat pe deținuții de la Penitenciarul de maximă siguranță din Galați, unde a oficiat o slujbă de mulțumire și a rostit rugăciunile speciale pentru cei aflați în închisori.

La eveniment au participat reprezentanți ai penitenciarului, preotul capelan și o parte din deținuți, în măsura normelor sanitare.

În cuvântul rostit, Părintele Arhiepiscop i-a îndemnat pe deținuți să facă din timpul petrecut acolo un timp al pocăinței, al îndreptării și al cultivării dragostei față de semeni.

„Arhiepiscopia Dunării de Jos este mereu preocupată de identificarea unor noi modalităţi misionare care să vină în sprijinul catehizării şi ajutorării persoanelor private temporar de libertate”, transmite Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La final, ierarhul a oficiat slujba de pomenire pentru martirii, deținuții și angajații trecuți la cele veșnice la Penitenciarul Galați.

Cinstirea lanțului Sfântului Petru este o sărbătoare care amintește de momentul întemnițării acestuia de împăratul Irod, după cum este relatat în Faptele Apostolilor 12, 1-12. Este sărbătorit anual în data de 16 ianuarie.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).