Asezamantul social Sfantul Vasile cel Mare din Alba Iulia implineste astazi 8 ani de existenta

Centrul a luat fiinţă în anul 2003, ca urmare a parteneriatului dintre Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Consiliul Local Alba – Serviciul Public de Asistenţă Socială Alba Iulia şi Serviciul de Ajutor Maltez din Koblenz, Germania.
Aşezământul funcţionează într-o clădire donată în roşu de către o familie de oameni cu inimă bună şi cu sufletul deschis spre necazurile copiilor nevoiaşi, pentru care familia a devenit prea devreme un mediu de vieţuire ostil. Misiunea acestui Centru Rezidenţial este de a îmbunătăţi starea fizică şi psihică a copiilor care au suferit o formă de abuz din partea unui adult sau a unui copil mai mare, sau sunt în pericol de a deveni victime ale abuzului, în vederea dezvoltării armonioase a personalităţii şi a formării unui caracter creştin autentic, sub grija atentă a Bisericii.
Aşezământul are o capacitate de 15 locuri, în prezent ocrotind 12 copii şi tineri cu vârsta între 9 şi 20 de ani.
În tot acest drum de 8 ani împreună cu copiii, apropierea sufletească faţă de necazurile şi problemele lor a dus la crearea în sânul Centrului „Sfântul Vasile cel Mare” a unei mari familii, în care fiecare suflet şi-a găsit sprijinul fizic şi emoţional, pentru a depăşi stări şi trăiri interioare greu de imaginat.
Cu ocazia aniversării, s-a renovat interiorul aşezământului în mare parte şi sunt în curs de finalizare lucrările de reabilitare termică (montarea unor panouri solare pentru apă caldă şi căldură), încercând din răsputeri să creăm o atmosferă cât mai caldă şi mai confortabilă pentru copii. Totodată, sărbătoarea este marcată şi de premierea celor mai bune rezultate la învăţătură pe care le au copiii şi a realizărilor lor din aventurile taberelor de vară din acest an.
În ambianţa de sărbătoare, va avea loc o slujbă de binecuvântare a Centrului, la care vor participa prietenii şi partenerii noştri în activităţile pe care le întreprindem împreună cu copiii.

sursa: reintregirea.ro

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei