Ateneul Roman a fost inclus pe lista Mărcilor de Patrimoniu European

Ateneul Roman din București a fost inclus joi pe lista Mărcilor de Patrimoniu European, pentru rolul semnificativ jucat in istoria și cultura Europei.

Alte șase situri au fost selectate in 2023 și au primit acest titlu, urmand care ceremonia oficială de acordare să se desfășoare la Anvers, in Belgia, miercuri, 17 aprilie 2024.

„Siturile de patrimoniu european sunt adevărate repere pentru crearea Europei de astăzi”, fiindcă „celebrează și simbolizează idealurile, valorile, istoria și integrarea europeană”, se explică pe site-ul UNESCO.

Locațiile pentru lista Mărcilor de Patrimoniu European sunt selectate anual pentru valoarea lor simbolică, pentru rolul pe care l-au jucat in istoria europeană și pentru activitățile pe care le găzduiesc și care aduc cetățenii Uniunii Europene mai aproape unii de ceilalți.

Pentru a fi incluse pe această listă, siturile trebuie să să iși demonstreze semnificația europeană, să aducă la cunoștința publicului internațional dimensiunea lor europeană și să iși demonstreze capacitatea operațională de a desfășura activități in acest scop.

Ateneul Roman indeplinește toate criteriile de mai sus. A fost construit prin subscripție publică, la sfarșitul secolului al XIX-lea și, incepand din 1889, găzduiește Filarmonica „George Enescu”.

Clădirea nu este gazdă doar pentru concerte, ci și pentru conferințe ale laureaților Nobel, ale scriitorilor celebri și ale profesioniștilor din toată Europa, promovand astfel democrația și valorile europene, cultura și știința, transmite UNESCO.

Vezi aici care sunt celelalte situri alături de care Ateneul Roman devine anul acesta Marcă de Patrimoniu European.

Foto credit: Pixabay

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 48

Id: 80793

Data: Apr 14, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).