Biserica in sprijinul copiilor rromi din Turda si Pata-Rat

Studenti din ASCOR Cluj alaturi de Presedintele Asociatiei Ortodoxe Social-Misionar-Culturale pentru Rromi “Sfântul Moise Arapul” au participat duminica, 9 februarie 2014, la o serie de activitati catehetice ce au fost organizate pentru copiii rromi din Turda si Pata-Rat, potrivit Radio Renasterea.

În parohia "Sfântul Ioan Botezatorul" din Turda Fabrici, studentii din ASCOR Cluj au desfasurat un program special de jocuri educative la care au participat 40 de copii rromi. La finalul programului a avut loc și un eveniment festiv în care copiii cu cea mai buna participare au primit diplome si pachete cu dulciuri pregatite de coordonatorul programului, Ludovic Moca si parintele paroh Adrei Gavril Mihai. Suportul financiar pentru pachete a fost oferit de Manastirile Piatra Fântânele și "Schimbarea la Fața" din Petreștii de Sus. Programul catehetic din Turda Fabrici functioneaza cu binecuvântarea si sustinerea ÎPS Parinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

A doua activitate a avut loc la Pata-Rât pentru copiii rromi din colonia noua, mai exact din zona locuintelor modulare. Aici studentii voluntari de la ASCOR Cluj au desfașurat un program de rugaciune, iar la final au participat alaturi de copiii rromi la o mica agapa creștineasca.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 353

Id: 38147

Data: Feb 12, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei