Biserica Parohiei Borlova din jud. Caras-Severin fost resfintita

borlova2

Dupa ample lucrari de renovare si infrumusetare, Biserica Inaltarea Domnului si Adormirea Maicii Domnului din Parohia Borlova, judetul Caras-Severin, a fost resfintita astazi, 06 iunie 2016, de Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului. Numerosi credinciosi imbracati de sarbatoare, foarte multi copii si tineri purtand haine populare specifice Vaii Sebesului au venit la sfanta biserica pentru a participa la slujba de sfintire si la Sfanta Liturghie.

Parintele paroh Virgil Constantin Voinea a primit cu aceasta ocazie rangul de  iconom-stavrofor, iar celor care s-au implicat in procesul de renovare a sfantului locas, ierarhul le-a oferit diplome de vrednicie, dupa cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea si Darius Herea.

In ultima vreme la aceasta biserica parintele paroh si toti credinciosii din aceasta comunitate au lucrat foarte mult si biserica arata ca o mireasa gatita pentru a-L primi in fiecare duminica si sarbatoare pe mirele Hristos, pe Mantuitorul care se jertfeste pe Sfanta Masa pentru noi si pentru a noastra mantuire si ni se ofera sub chipul painii si al vinului, Trupul si Sangele Sau. Aceasta biserica a fost tarnosita in 14 octombrie 1948 de catre episcopul-martir al Caransebesului, Veniamin Nistor si dupa 68 de ani Sfanta Masa este resfintita, este pecetluita si interiorul si mai ales exteriorul este refacut, restaurat , a spus Preasfintitul Parinte Episcop Lucian.

Raspunsurile liturgice au fost date de catre Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebesului. La final, copiii si tinerii au sarbatorit in avans ruga localitatii si au oferit in fata bisericii un moment folcloric.

[gallery link="file" ids="134605,134606,134607"]

The post Biserica Parohiei Borlova din jud. Caras-Severin fost resfintita appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 894

Id: 60061

Data: Jun 6, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar