Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Resita-Govandari si-a cinstit ocrotitorii

hram resita1

Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, a oficiat ieri, 29 iunie 2016, Sfanta Liturghie la hramul Bisericii Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Resita-Govandari. Preasfintia Sa a fost inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, din care au facut parte si preoti din Serbia, dupa cum ne-a precizat Diac. Pavel Canea.

In cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit preot pe diaconul Muresan Alin Florentin ce urmeaza a fi instalat in Parohia Nicolint, Protopopiatul Moldova Noua.

Am ales astazi sa fim impreuna cu preotii si credinciosii acestei parohii, ca sa ne bucuram si sa ne veselim duhovniceste, rugandu-L pe Bunul Dumnezeu sa binecuvinteze pe mai departe lucrarea pastoral-misionara a slujitorilor de aici, dar si lucrarea spirituala si materiala a credinciosilor, care impreuna formeaza o obste bineplacuta lui Dumnezeu. Pentru ca este hramul bisericii se cuvine sa-i felicitam pe toti ctitorii si binefacatorii acestui sfant locas, deoarece biserica chiar daca este finalizata si tarnosita are nevoie in permanenta sa fie primenita si infrumusetata ca o mireasa care Il asteapta in permanenta pe Mirele Ceresc, pe Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, a spus Preasfintia Sa in cuvantul rostit cu acest prilej.

La hramul sfantului locas au fost prezenti foarte multi credinciosi, oameni de cultura din municipiul de pe Barzava, precum si invitati din Serbia.

Parohia Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Resita-Govandari dezvolta foarte multe activitati misionare, culturale si sociale, fiind infratita si cu parohii din Serbia, Ungaria si Italia.

[gallery link="file" columns="4" ids="136876,136877,136878,136879"]

The post Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Resita-Govandari si-a cinstit ocrotitorii appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 1327

Id: 60434

Data: Jun 30, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar