București: Preotul Cătălin Dabu este noul protopop al Sectorului 6

Preotul Cătălin Dabu, parohul Bisericii „Sfantul Ioan Botezătorul” din cartierul bucureștean Militari, este noul protoiereu al Protoieriei Sectorului 6.

Părintele Cătălin Dabu a fost instalat in cadrul ședinței administrative a Protoieriei Sectorului 6 desfășurată la Biserica „Sfanta Vineri” din Drumul Taberei. Ședința a fost prezidată de Preotul Dumitru Ștefănescu, Consilier Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La ședința de miercuri a fost prezent și Părintele Costel Burlacu, fostul protopop, care a fost numit Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor incepand cu 1 februarie 2023.

„Protopopul este conducătorul administrativ al protoieriei, dar răspunde totodată și de intreaga activitate desfășurată de unitățile de cult din cadrul protopopiatului. Răspunderea lui este foarte mare intrucat este un indrumător al slujitorilor din protoieria sa care trasează anumite sarcini și obiective astfel incat activitatea clericilor să fie una in folosul Bisericii”, a explicat Părintele Consilier Dumitru Ștefănescu.

„Pentru mine este o cinste să fiu chemat la această responsabilitate și promit să continui frumoasa și rodnica activitate desfășurată de primul protopop al acestei protoierii, Părintele Vicar eparhial Costel Burlacu. Voi căuta să duc mai departe bogata sa activitate, să continui proiectele aflate in desfășurare și, de ce nu, să venim cu proiecte noi, spre slava lui Dumnezeu și spre bucuria clericilor și a credincioșilor”, a declarat noul protopop.

Părintele protopop Florin Cătălin Dabu s‑a născut la 21 aprilie 1977. In anul 2006 a fost hirotonit preot pe seama capelei Așezămantului Social „Patriarhul Justinian Marina”. In perioada 2009‑2021 a slujit ca preot paroh la Parohia „Sfantul Andrei”‑ Militari, iar incepand cu data de 1 martie 2021 a fost numit preot paroh la Parohia Militari 3.

De asemenea, in perioada 2004‑2012 a ocupat funcția de inspector de specialitate și inspector� in cadrul Administrației patriarhale. In intervalul iulie 2012 – august 2013 a ocupat funcția de director executiv al Asociației „Diaconia”, iar incepand cu data de 1 martie 2016 a fost numit secretar la cancelaria Protoieriei Sector 6 Capitală.

Foto credit: Ziarul Lumina


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 495

Id: 77773

Data: Feb 2, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).