Bucurii nepretuite oferite de elevii Seminarului Teologic al Manastirii Neamt

Cu binecuvântarea părintelui director Ioan Mihoc şi a părintelui director adjunct Vasile Păvăleanu, în perioada 4-5 decembrie 2012, elevii Seminarului Teologic „Veniamin Costachi“ al Mănăstirii Neamţ, împreună cu membrii coordonatori ai clubului Aleph, consilierii şcolari din seminar şi membrii Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români, filiala Tg. Neamţ, au desfăşurat campania „Bucurii nepreţuite“ la orfelinatul Mănăstirii Petru Vodă şi Fundaţia „Omenia“ din Tg. Neamţ. Este o tradiţie a seminarului nemţean ca, în apropierea sfintelor sărbători de iarnă, fiecare elev să participe la ajutorarea copiilor din centrul de plasament de la Mănăstirea Petru Vodă.

„Bucuria aceasta a dăruirii a fost încununată de o şi mai mare bucurie, pentru că am poposit în chilia părintelui Iustin Pârvu, care ne-a binecuvântat şi ne-a ţinut un cuvânt de învăţătură. Am fost extrem de captivaţi de ceea ce a avut de spus sfinţia sa şi de atenţia cu care părintele Iustin a ascultat colindele pe care le-am pregătit“, ne-a declarat Robert Moldoveanu, membru Aleph.

După vizita la chilia părintelui, elevii au ajuns în centrul de plasament, unde au fost uimiţi de dragostea maicilor pentru aceşti copii. „Am colindat copiii care stăteau neclintiţi, fie de emoţie, fie datorită bucuriei primirii unor oaspeţi. Apoi am ascultat cu încântare colindele pe care le-au cântat copiii de acolo, îndrumaţi de maica Steliana“, ne-a relatat Căpitan Sevastian, consilier şcolar al elevilor seminarişti.

A doua acţiune, realizată cu sprijinul grupului Aleph, în parteneriat cu ATOR Târgu Neamţ şi consiliul şcolar al elevilor de la Seminarul Teologic al Mănăstirii Neamţ, a avut loc la Fundaţia „Omenia“ din Târgu Neamţ, unde seminariştii au oferit cadouri copiilor nevoiaşi din oraş. „Ne-am bucurat să vedem seninătate şi bucurie pe chipurile nevinovate ale micuţilor“, a spus pr. Filip Gheorghe Marian, coordonatorul ATOR Tg. Neamţ. (C.N.)


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 366

Id: 26732

Data: Dec 12, 2012

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar