Campania Sanatate pentru sate  continua 

Sanatate Pentru Sate

Centrul Cultural-Social Corneliu Sutasul din incinta Bisericii Sfantul Dimitrie - Bragadiru, judetul Ilfov, a gazduit a 37-a editie a Campaniei Sanatate pentru sate .

Sambata, 19 noiembrie, 24 de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, dintre care 9 medici, 9 asistenti medicali si personal auxiliar, au oferit consultatii gratuite localnicilor din localitatea Bragadiru.

Aproximativ 100 de persoane au fost consultate de medici avand specializari in: diabet si boli de nutritie, pediatrie, medicina interna - EKG, imagistica-ecografie, medicina generala, psihiatrie pediatrica, endocrinologie, recuperare medicala, stomatologie.

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, campania «Sanatate pentru sate» a ajuns in Parohia Bragadiru, Protoieria Ilfov Sud. Multumim Preafericirii Sale, multumim parintelui coordontor arhim. Ciprian Gradinaru pentru sustinerea actiunii de voluntariat, multumim medicilor, asistentilor si voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului pentru efortul depus. In parohia noastra exista persoane cu probleme de sanatate si cu probleme sociale care datorita acestei campanii au putut beneficia de consultatii gratuite. Speram ca pe viitor sa primim acelasi sprijin pentru reluarea acestei actiuni benefice pentru enoriasii parohiei noastre si, de asemenea, sa primim Inalta Binecuvantare pentru Campania Doneaza sange, salveaza o viata!, au fost cuvintele Pr. Paroh Cheran Gheorghe, de la Parohia Bragadiru, Protoieria Ilfov Sud.

Relatia parinte-copil si supravegherea educatiei celor mici a fost un subiect mult discutat in cadrul acestei campanii.

Patologiile intalnite in cursul zilei de azi au fost intarzierile in dezvoltarea limbajului expresiv, dislaliile si tulburarile anxioase. M-am axat, in principal, pe psihoeducatie. Am explicat parintilor importanta regulilor in educatia copiilor, cat timp ar fi indicat sa petreaca in fata televizorului /tabletei si mai ales cat de important este exemplul personal si timpul de calitate petrecut cu copilul lor, a spus dr. Tocaci Georgiana-Alina, medic specialist psihiatrie pediatrica.

Persoanele prezente la Centrul Cultural-Social Corneliu Sutasul  au beneficiat si de consult stomatologic. Consultatiile s-au adresat, in primul rand, copiilor

Am discutat cu parintii despre tratamentul leziunilor carioase incipiente la copii, care are un rol foarte important in pastrarea vitalitatii dintilor, mai ales cand dintii sunt in formare. Educatia si masurile profilactice la varste mici ne ajuta in formarea unor deprinderi sanatoase in ceea ce priveste procedeele corecte de periaj si igiena orala suplimentara, a declarat medicul Irina Molnar.

Actiunea nu a insemnat doar sesizarea unor nereguli, ci si primul pas in acordarea ajutorului pentru tratament.

Cu toate ca pacientii consultati azi erau destul de aproape de Bucuresti, am intalnit numeroase cazuri de patologie grava, alaturi de pacienti care si-au neglijat sanatatea de mult timp. Impreuna cu colegii si ceilalti voluntari de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, am contribuit, pe langa asistenta medicala propriu-zisa, cu asigurarea preluarii cazurilor depistate si continuarea investigatiilor si a tratamentelor in cabinetele si clinicile in care lucram. Vreau insa sa amintesc si ospitalitatea deosebita cu care am fost primiti de gazdele de azi, a marturisit dr. Radu-Cristian Tudose, medic primar in medicina de familie, voluntar la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Carrefour Romania, partenerul campaniei Sanatate pentru Sanatate, a oferit si de aceasta data pachete cu produse de igiena celor prezenti la consultatii.

[gallery columns="4" link="file" ids="150494,150495,150498,150500"]

The post Campania Sanatate pentru sate  continua  appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 370

Id: 61391

Data: Nov 20, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei