Cele mai reprezentative gravuri europene din secolele 15-19 au fost expuse in Arhiepiscopia Dunarii de Jos

Muzeul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în parteneriat cu Asociația Culturală „Pictor Octavian Smigelschi” și Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, a organizat vineri expoziția „Sacru și Profan în gravura europeană a secolelor XV-XIX”.

În cadrul vernisajului au fost expuse gravuri originale și ediții ulterioare ale operelor marilor artiști europeni, printre care Albrecht Dürer, Peter Paul Rubens, Leonardo Da Vinci, Titian Vecellio, Rembrandt, Giovanni Piranesi, Van Dyck, Teniers, Veronese, Goltzius, Goya, Velasquez, Callot și Boucher.

La manifestarea culturală, desfășurată în Sala de expoziții temporare „Sergiu Dumitrescu”, au participat Înaltpreasfințitul Părinte Casian, oameni de cultură, artiști, profesori, preoți, precum și elevi și studenți gălățeni.

Pe această cale, a fost prezentat și catalogul cu cele 100 de exponate grafice cuprinse în colecție, realizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La final, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre moștenirea cultural-bisericească lăsată în urmă de marii artiști ai secolelor anterioare.

De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a mulțumit tuturor celor implicați în organizare evenimentului, numindu-l „un act de cultură, un punct de referinţă în manifestările muzeistice”.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul eparhial din Galaţi, în perioada 6 mai – 31 iulie 2022, de marți până sâmbătă, între orele 09.00 – 17.00.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).