Concert de muzica psaltica in Biserica Binecredinciosul Ștefan cel Mare și Sfant

Maratonul muzical a continuat seara trecută, la Biserica „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”. În cadrul Festivalului Coral Internațional pentru Copii și Tineret „Gavriil Musicescu”, de la ora 18.00 a început un Concert de muzică psaltică.

Nu mai puțin de patru coruri au interpretat și au emoționat audiența. Pentru început, spectatorii care au umplut biserica s-au bucurat de vocile membrilor Corului bizantin al Seminarului Teologic de la Buzău și ale grupului psaltic „Sfântul Nicodim” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova. A urmat Corul bizantin „Sfântul Ioan Damaschin” din Buzău și Corul psaltic al Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul”, Botoșani.

Apoi, corurile reunite, dar și toți spectatorii au cântat troparul Cuvioasei Parascheva și condacul „Apărătoare Doamnă”. „Mă simt mândru că sunt român și urmaș al unei tradiții de cânt bisericesc. Prin acest concert, istoria Sfântului Ștefan cel Mare se păstrează și se împlinește”, a spus în cuvântul de încheiere părintele protopop Vilie Doroșincă, prezent la eveniment.


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 300

Id: 42157

Data: Jul 4, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar