Concursul "Familia mea" si-a premiat castigatorii

Concursul „Familia mea“, organizat la Botoşani, a fost lansat la sfârşitul lunii aprilie şi s-a adresat elevilor din clasele primare, gimnaziale şi liceale. La concurs au participat 258 de elevi, 99 elevi la secţiunea creaţie literară - poezie şi eseu/compunere şi 159 elevi la secţiunea creaţie plastică - culoare şi grafică. Un număr de 32 de cadre didactice de la şcolile din municipiul Botoşani au colaborat pentru buna desfăşurare a concursului. Lucrările au fost jurizate de prof. Talida Elena Grunzac şi pr. prof. Cristian Buhaciuc - la secţiunea creaţie plastică şi de prof. Laura Buhaciuc şi prof. Nicoleta Herţanu - la secţiunea creaţie literară.

În deschiderea festivităţii, pr. protopop Lucian Leonte, în calitate de director al Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“ - filiala Botoşani, a adresat elevilor şi cadrelor didactice un cuvânt de învăţătură. Părintele a mulţumit copiilor pentru străduinţa de care au dat dovadă în propriile creaţii şi i-a îndemnat să contribuie, după puterile lor, la crearea armoniei în propriile familii prin ascultarea de părinţi, mersul la biserică împreună cu părinţii, citirea rugăciunii pentru părinţi şi chiar atragerea atenţiei în cazul unor fapte nepotrivite ale părinţilor. În continuare, pr. protopop Lucian Leonte a oferit elevilor care au obţinut cele mai bune rezultate diplome şi premii constând în rechizite şcolare. În total, au fost premiaţi cu locurile I, II, III şi menţiuni un număr de 72 de elevi, valoarea premiilor depăşind suma de 2.800 lei. Ceilalţi 186 elevi au primit din partea Protopopiatului Botoşani diplome de participare şi câte o cărticică.

Cele mai bune lucrări ale elevilor vor fi publicate într-o broşură care va fi distribuită gratuit elevilor şi cadrelor didactice implicate în proiect.

Concursul „Familia mea“ a făcut parte din proiectul „Familia mea. Campanie de sensibilizare a elevilor botoşăneni“ derulat de Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ - filiala Botoşani, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 11 Botoşani, Şcoala Gimnazială nr. 10 Botoşani, Şcoala Gimnazială nr. 7 Botoşani şi Asociaţia Tineretul Ortodox Român - filiala Botoşani. Proiectul este finanţat în procent de 90% de Primăria Municipiului Botoşani şi Consiliul Local Botoşani.

Mulţumim tuturor elevilor şi cadrelor didactice pentru implicarea de care au dat dovadă în îndeplinirea scopului proiectului - promovarea valorilor tradiţionale ale familiei şi cultivarea în sufletele copiilor a dragostei şi a respectului faţă de familie. Ca o apreciere de final, putem spune că din creaţiile participante la concurs se observă fericirea şi bucuria copiilor de a-i avea alături pe ambii părinţi, indiferent de greutăţi şi probleme. Copiii cu unul sau ambii părinţi plecaţi în străinătate trăiesc adevărate drame care sunt reliefate şi în creaţiile lor. (Dorina Raţă, coordonator programe Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ - filiala Botoşani)


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 294

Id: 41569

Data: Jun 13, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar