Conferinta internationala Teritorii, Granite, Comunitati : Modelul activitatatii tipografice a Sfantului Antim Ivireanul

sfantul-ierarh-martir-antim-ivireanul

Departamentul de Ştiinte ale Comunicarii al Facultatii de Litere organizeaza in perioada 4-5 noiembrie 2016, Conferinta internationala in Studii culturale si Ştiinte ale Comunicarii intitulata Teritorii, Granite, Comunitati .Conferinta are drept punct de plecare cazul unei personalitati a culturii vechi est-europene, Sfantul Antim Ivireanul, si drept punct de sosire discursul identitar in Europa contemporana. Problema teritoriilor, a granitelor si a comunitatilor se regaseste in ambele puncte, noteaza site-ul oficial al Facultatii de Litere.

Sfantul Antim Ivireanul, un crestin obligat de otomani sa-si paraseasca de tanar tara de origine, s-a format in mai multe culturi si teritorii; a ajuns in timp un poliglot erudit si un miniaturist remarcabil. A cladit si a organizat in Țara Romaneasca, in calitate de inalt cleric, tipografii, biblioteci, scoli, spatii de cult. A tiparit zeci de volume cu caracter educativ, unele bilingve; a tradus si a scris el insusi opere situate la granita dintre genuri (dupa definitiile moderne).

Conferinta propune o abordare complexa a relatiei dintre teritoriigranite si comunitati, in raport cu problema identitatii. Semnificatiile multiple ale termenilor merg de la modelul de integrare in viata unei comunitati europene de acum 300 de ani la modelele de azi, dar si la problemele si situatiile conflictuale din spatiul public contemporan.

 

The post Conferinta internationala Teritorii, Granite, Comunitati : Modelul activitatatii tipografice a Sfantului Antim Ivireanul appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 512

Id: 61310

Data: Nov 4, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei