Conferinta sustinuta de prof. Read Schuchardt la Facultatea de Teologie din Bucuresti

Photo by Victoria StargelDr. Read Schuchart, Associate Professor of Media Ecology at Wheaton College, admonished Union students to Be.Here.Now. He challenged Union students, as Christians to be "salt, light, and yeast" in the context of the digital age.

Profesorul american Read Schuchardt de la Wheaton College din Illinois va sustine o conferinta la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. Marti, 14 iunie 2016, de la ora 18:00, invitatul va dezbate impreuna cu studentii tema De la icoana la logo: Simbolistica religioasa medievala versus iconografia capitalista contemporana . Conferinta este organizata de Centrul de dialog si cercetare in teologie, filosofie si stiinta din cadrul facultatii, informeaza TRINITAS TV.

Profesorul Read Schuchardt este doctor in ecologie media, un domeniu de cercetare care a cunoscut o dezvoltare remarcabila in America prin eforturile lui Neil Postman, cu care a colaborat indeaproape timp de opt ani. In studiile si conferintele pe care le sustine in toata lumea, profesorul american abordeaza intr-o perspectiva lucida si echilibrata implicatiile mediului tehnologic asupra persoanei umane si comunitatii.

In cadrul conferintei de marti vor fi prezentate trei carti: Lumina Celui Nevazut. O privire teologica in rationalitatea creatiei si teoriile stiintifice recente despre Univers, de diac. Adrian Sorin Mihalache; Procesul lui Darwin de  Phillip E. Johnson si Distractia care ne omoara. Discursul public in epoca televizorului , de Neil Postman.

https://www.youtube.com/watch?v=kMwIzfzCozk

The post Conferinta sustinuta de prof. Read Schuchardt la Facultatea de Teologie din Bucuresti appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 514

Id: 60176

Data: Jun 14, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei